изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:49 EEST
ОГНЕБОРЦИТЕ АПЕЛИРАТ КЪМ ПОВЕЧЕ ОТГОВОРНОСТ    
Общество

Двама души са загинали, а седем пострадали при пожари от началото на годината в Добричка област



Дните от 7 до 13 септември са обявени за Седмица на пожарната и аварийна безопасност. Повод за това е професионалният празник на служителите от Националната служба "Пожарна и аварийна безопасност", който се отбелязва на 14 септември. На този ден преди почти 100 години /1905 г./ в София е проведен първият в страната Събор на пожарните командири, като започва и издаването на списание "Пожарно дело".

От началото на годината в Добричка област при пожари са загинали двама души, а са пострадали седем, съобщават от Регионалното звено "Пожарна и аварийна безопасност". Оттам отправят апел към гостите и жителите на областта в дните на Седмицата на пожарната и аварийната безопасност да проявят още по-голяма загриженост, отговорност и бдителност.

Също в посочените дни всички, които желаят да се запознаят с работата на огнеборците, могат да посетят Районните служби за пожарна и аварийна безопасност. Отворен за посещения ще бъде и музеят, който се намира в Добрич. От 7 до 13 септември се обявяват и открити телефонни линии - 600-954 и 600-849, за въпроси и мнения, свързани с дейността на службата.

 


Сходни връзки

ОГНЕБОРЦИТЕ АПЕЛИРАТ КЪМ ПОВЕЧЕ ОТГОВОРНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди