изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:18 EEST
АЛБЕНА И РУСАЛКА ЩЕ ПРИЕМАТ ДЕЦА ОТ БЕСЛАН    
Новини

Министерството на образованието и науката, както и големите български курорти заявиха готовност да помогнат за възстановяването на деца-заложници от Беслан, като им предоставят възможността за отдих по нашето Черноморие



Страни от цял свят предприеха кампания за подпомагане на пострадалите деца и техните семейства при разигралата се кървава трагедия в Северо-осетинския град Беслан, информира агенция "Фокус". Самолети с медикаменти изпращат правителствата на Германия, САЩ, Франция и редица други. Президентът на Русия Владимир Путин и английският премиер Тони Блеър по телефона са обсъдили необходимостта от засилване на мерките срещу тероризма.

България също е съпричастна към разигралата се трагедия в Беслан. Още на 5 септември правителството ни заяви готовността си да окаже безвъзмездна помощ на пострадалите, техните близки и обществеността в Беслан. В тази връзка в централната преса вчера бе публикувано, че Министерството на образованието и науката ще приемем 2000 души от Беслан. Към идеята са се присъединили и големите български курорти като "Албена" и "Русалка". За НДТ търговският директор на Албена Маргита Тодорова заяви: "Ние заявихме принципна готовност да приемем деца, пострадали от този терористичен акт. Албена е отворена до края на октомври, така че дотогава ние можем да приемаме хора. В момента обаче се уточняват централно параметрите. От руска страна зависи дали децата ще идват с придружител и за колко дни ще бъдат в комплекса".

Ваканционен клуб "Русалка" по информация от централната преса е заявила готовност да поеме 250 деца. От курорта добавиха още, че нямат точна информация около подробностите и параметрите на акцията, но заявиха, че с готовност се включват в акцията.

В Русия бе обявен траур. В множество градове на голямата страна бяха отслужени лутиргии. Днес от 9 часа в Добрич в храм "Света Троица" също ще бъде отслужена литургия в памет на нелепо загиналите при терористичния акт.

 


Сходни връзки

АЛБЕНА И РУСАЛКА ЩЕ ПРИЕМАТ ДЕЦА ОТ БЕСЛАН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.50 секунди