изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:26 EEST
С 35 ПРОЦЕНТА ПО-МАЛКО ПЪРВОЛАЦИ В ТЕРВЕЛСКО    
ОбразованиеС 35,4 на сто по-малко първокласници ще прекрачат училищния праг на 15 септември в училищата на община Тервел.

 Това става ясно от информация за готовността на училищата и детските градини за започване на учебната 2004/2005 г. Чувствителното намаление на броя на първолаците, както и завишението на слетите паралелки, се дължи на демографски причини, е посочено в информацията. С 53 процента през тази година се увеличава броят на полуинтернатните групи, като причината за това е желанието на общинското ръководство на Тервел да се осигури възможност за допълнителна работа с деца, които срещат трудности при подготовката си за училище.

В информацията са набелязани и предприетите от общинското ръководство мерки за повишаване на интереса у децата към живота в училище. За целта Тервел кандидатства с проект пред програма ФАР "Интегриране на уязвими малцинствени групи в областта на образованието и здравеопазването". Дейностите по проекта предвиждат безвъзмездно предоставяне на учебници, помагала, пособия и др. на деца в затруднено положение. Към привличане на децата в училище е насочен и проектът "Знаещи на старта", спечелен пред програма "Младеж". Предвижда се още създаването на нови по-атрактивни форми за извънкласна работа, включване на деца от селата в работата на общински детски комплекс "Малкият принц", реализацията на програма "Наше лято" на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, организиране на конкурс за най-уютна класна стая и др.

 


Сходни връзки

С 35 ПРОЦЕНТА ПО-МАЛКО ПЪРВОЛАЦИ В ТЕРВЕЛСКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди