изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:00 EET
БЧК УДОСТОИ СЪС СРЕБЪРНИ МЕДАЛИ АНГЛИЙСКИ ДАРИТЕЛИ    
ОбществоСребърни медали за своята дарителска дейност получиха в петък на мило тържество в сградата на Областния съвет на БЧК в Добрич двамата англичани Джими Гетингс и Айрис Хорстли.

 Както НДТ писа, високите отличия им бяха присъдени по повод Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец - 8 май. В момента англичаните почиват по традиция в курорта Албена, в събота те гостуваха на приятелите си в милосърдната организация. Развълнуван Джими Гетинс сподели, че е много изненадан от оказана им чест и че за тях отличията са напълно неочаквани. Сребърен медал за дарителска дейност е присъден и на Джулия Ричардсън от Великобритания. Приятелите й Д. Гетингс и А. Хорстли поеха ангажимента да й го предадат. 

Съвместната дейност на англичаните и БЧК в Добрич датира от преди четири години. Контактът е осъществен случайно от служител на милосърдната организация. През тези четири години тримата англичани непрекъснато помагат на Детския център за социална интеграция, на Дома за деца и младежи с умствена изостаналост в с. Крушари и чрез БЧК - на социално слаби добричлии. Те споделиха, че това не би било възможно без съдействието на директора на ОС на БЧК д-р Артюн Еринозов. Д. Гетингс разказа, че набирането на помощите става чрез обява в местния вместник на Хартлипул - града, в който живеят. "Много ни е приятно, когато отидем в дома в Крушари и видим децата облечени с нашите дрешки", допълни той.

 


Сходни връзки

БЧК УДОСТОИ СЪС СРЕБЪРНИ МЕДАЛИ АНГЛИЙСКИ ДАРИТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди