изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:41 EEST
НА БОРДА НА ЛОДКАТА, С КОЯТО ЗАГИНАХА 3 БЪЛГАРИ, Е ИМАЛО 15 ДУШИ    
НовиниИспанската Гражданска гвардия е задържала британския гражданин Дейвид Г.С., управлявал лодката, с която загинаха тримата българи в Испания.

Това съобщиха за Агенция “Фокус от правителството на автономната област Арагон. По уточнени данни на борда са пътували 15 души, всички от които българи. Министерството на външните работи може да потвърди, че трима български граждани, две жени и мъж, са загинали при инцидент с лодка в Испания. Това заяви вчера за Агенция “Фокус” зам.-министърът на външните работи и говорител на МВнР Гергана Грънчарова.
Както Агенция “Фокус” съобщи, тримата ни сънародници, Бидрия Али, от град Дулово, Силистренско, Снежана Райкова, родена в град Бяла на 34 г., както и съпругът й Нежди Сали, роден на 4 май 1968 г. в Главиница, загубиха живота си в неделя, след като лодката с регистрационен номер CHE-6018-M, в която са пътували, се е преобърнала близо до местността Аубера в язовира Рибарроха край Мекиненса в провинция Сарагоса. “С 15 души на борда, лодката започнала да потъва бавно и да се накланя, заради нахлуващата вода, поради което пътуващите на борда паднали в язовира”, заяви кметът на Мекиненса Магда Годия.
“По всичко личи, че плавателният съд се е преобърнал, тъй като е бил претоварен – на борда е имало повече пътници от разрешеното”, съобщиха за Агенция “Фокус” от правителството на Арагон. Според информацията, която ни съобщиха оттам, лодката е била собственост на френски гражданин с инициали С.В., приятел на британеца. Дейвид Г.С. е предаден на испанските съдебни органи, съобщиха още от Арагон, като добавиха, че Гражданската гвардия разследва всички обстоятелства около инцидента и най-вече дали е поискал пари на българите, за да се качат на лодката. Срещу него е повдигнато обвинение в небрежност.
От правителството на Арагон уточниха, че лодката, с дължина 4,88 метра е пригодена за шестима пътници и най-вероятно се е преобърнала, защото е била претоварена. Инцидентът станал на около 5 метра от брега на място с дълбочина 15 метра. Някои от пътуващите успели да преплуват до брега, а тези, които не умеели да плуват, поискали помощ от спътниците си. Сигналът за инцидента бил подаден от преминаващи наблизо туристи. Веднага към мястото са били изпратени служители на противопожарните служби близките селища Каспе и Фрага. Хеликоптер на спасителната служба 112 на Арагон също се отправил към язовира.
По всяка вероятност едната от двете загинали жени, като не беше уточнено дали става дума за Снежана или Бедрия, успяла да стигне до брега и все още имала дишане. Тя била отнесена до моста в Мекиненса, където починала, допълниха от правителството на Арагон.
Очевидци са заявили вчера пред Гражданската гвардия, че на борда на плавателния съд, е имало общо 13 души, седем деца и шестима възрастни. От правителството в автономната испанска област Арагон съобщиха за Агенция “Фокус”, че всички пътуващи на борда на лодката са били български граждани. Фокус/НДТ

 


Сходни връзки

НА БОРДА НА ЛОДКАТА, С КОЯТО ЗАГИНАХА 3 БЪЛГАРИ, Е ИМАЛО 15 ДУШИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди