изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:46 EET
САМОЛЕТ С ПОМОЩИ ОТ БЪЛГАРИЯ СЕ ПРИЗЕМИ В БЕСЛАН    
НовиниИнициативата за изпращането на самолета бе на президента Георги Първанов.

Специалният самолет Ту-154 с медикаменти и медицинско оборудване от България за Беслан се приземи в северноосетинския град.
Инициативата за изпращането на самолета бе на президента Георги Първанов. На борда на машината са събраните в България помощи за пострадалите по време на терористичния акт в училището в северноосетинския град.
Със съдействието на президентската администрация бяха осигурени дарения от “Търговска лига – Национален аптечен център” АД, “Актавис” АД, и фирми, производители на дрехи. “Търговска лига – Национален аптечен център” АД предостави лекарства – предимно широкоспектърни антибиотици и обезболяващи медикаменти, на обща стойност 16 197,16 лева. Дарението на “Актавис” АД включва над 3800 опаковки антибиотици за перорална и инжекционна употреба и инфузионни препарати.
Детски дрехи – анцузи, панталони и блузки, общо 221 броя, произведени от кюстендилската фирма “ЕТАВИА”, са предоставени по решение на ръководството на фирмата за децата от Беслан. Пловдивската фирма “Сторекс 2000” ООД изпраща 103 броя детски спортни дрехи и 43 спортни якета. “Пионер” АД – Бяла Слатина, се включи в благотворителната акция с 80 броя детски якета, панталони, юношески поли и сака.
Със специалния самолет до Беслан се доставят и даренията, организирани от Министерство на здравеопазването, както и помощите, събрани във всенародна благотворителна акция на Българския червен кръст.
От Александровска болница постъпиха дарения на лекарства и медикаменти на обща стойност 1965 лева, от МБАЛСМ “Пирогов” – за 6800 лв., от болница “Царица Йоана” – за 5654 лева. Военномедицинска академия задели 500 кг. превързочни материали.
Българският червен кръст опакова 100 кашона с дарения от граждани, откликнали на призива за помощ. Това са 26 кашона играчки, 28 кашона дрехи за деца, 30 кашона дрехи за възрастни и 16 кашона ученически пособия, с общо тегло 700 кг.
В специалната целева сметка, открита от БЧК за подпомагане на децата и пострадалите при терористичния акт в Беслан, са постъпили 12 100 лева, 10 хиляди от които – от “Мото Пфое” ЕООД. В брой са предоставени 3000 лева и 1000 евро.
Създадени са всички необходими предпоставки, при готовност от руска страна, с обратния полет на самолета в България да пристигнат за лечение и възстановяване деца от Беслан. ФОКУС/НДТ
 


Сходни връзки

САМОЛЕТ С ПОМОЩИ ОТ БЪЛГАРИЯ СЕ ПРИЗЕМИ В БЕСЛАН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди