изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:33 EET
ПРИЗОВИ МЕСТА И СЕДЕМ МЕДАЛА СПЕЧЕЛИ ДРУЖЕСТВОТО НА СЛЕПО-ГЛУХИТЕ    
Общество14 души представиха добричката организация на национални прояви, провели се в Пловдив

Няколко призови места и седем медала спечелиха членове на Районното дружество на слепо-глухите в Добрич на провелите се на 7 и 8 септември в Пловдив трети Национален фестивал на творческите възможности на хората с двойни увреждания в България и второ Държавно първенство за общофизически и лекоатлетически дисциплини. Проявите бяха посветени на 7-годишнината от създаването на Националната асоциация на слепо-глухите в България и на Деня на град Пловдив.

Добричката организация бе представена от 14 свои членове. С отличното си представяне групата на стари градски песни "Антица" с ръководител Мария Паскалева спечели първо място и парична награда. Първи се класираха и дуетът на Танчо Станчев и Мария Андреева и Ваня Нисова - за изпълнението си на цигулка. Две са вторите места - на Т. Станчев - за изпълнение на народна песен, и на Гинка Русева, която се е представила със стара градска песен. Калинка Ковачева е станала лауреат за личното си творчество, те се е представила с три свои стихотворения.

На Държавното първенство за общо физически и лекоатлетически дисциплини добричката организация е заела отборно второ място с два златни, три сребърни и два бронзови медала. Златните отличия са в резултат на представянето на Калинка Ковачева /клякане до отказ/ и Марийка Атанасова /60 метра бягане при нулево зрение/. Със сребро са се окичили Златка Ганева /60 метра бягане при нулево зрение/ и Калинка Ковачева /вдигане на гирички/. Бронзови медали са спечелили Ваня Нисова /коремни преси/ и Николай Русев /дълъг скок/. Успоредно с двете национални прояви се е провела и изложба, също с добричко участие.

 


Сходни връзки

ПРИЗОВИ МЕСТА И СЕДЕМ МЕДАЛА СПЕЧЕЛИ ДРУЖЕСТВОТО НА СЛЕПО-ГЛУХИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди