изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:04 EEST
АНГЕЛ МАРИН: "ВИНАГИ СЪМ ГОТОВ ДА ОТИДА В КЕРБАЛА    
Новини

заяви в събота в Албена вицепрезидентът А. Марин на импровизирана пресконференция пред журналисти



На въпрос трябва ли да бъдат издадени брошури, които да дават елементарни указания на населението при терористичен акт, както какъв извод се налага - единна ли е нацията вицепрезидентът заяви: "Брошури безусловно е необходимо да се издадат. Що касае единството на нацията - ние сме единни, когато има сериозно изпитание пред нас. Все пак аз не бих искал да има такива поводи за единство на нациите, има достатъчно други добри поводи, като този фестивал /А. Марин има предвид откриването на 8-ото на фестивала "Добруджа пее и танцува"/, който започва днес". Вицепрезидентът добави още, че сигурно ще могат да се направят много страшни изводи, когато стане известно всичко, което се е случило в Беслан, включително, и след като руската страна излезе с оценка на това. Той добави още: "Когато трябва да се реагира срещу тероризма, много трудно може предварително да се предвиди по какъв начин да се реагира, защото те винаги измислят нови прийоми, подходи, методи и е сложно да се предвиди в кой случай по какъв начин ще постъпят. Това естествено не освобождава от отговорност службите за сигурност, които имат един богат арсенал от средства и трябва непрекъснато да усъвършенстват своята подготовка, за да могат да са адекватни във всяка обстановка.

Марин бе запитан още не се ли протака твърде дълго преместването на нашия батальон в Ирак и не е ли редно той все пак да бъде преместен. "Би следвало, след като беше взето такова решение, и след като това решение за преместване на батальона се уповаваше на преценката с оглед на безопасността, то да се изпълни. Аз оставам с убеждението, че вече и в тая база, в която са сега, може да се гарантира тяхната безопасност предвид на изменените условия и някои подобрения, които са направени. и затова хората които отговарят" - каза А. Марин. На въпрос той лично би ли посетил базата ни в Ирак вицепрезидентът заяви: "Винаги съм готов да отида. Бих отишъл от човешко любопитство и съпричастност към моите колеги които са там."

Използвани са въпроси на други медии. НДТ

 


Сходни връзки

АНГЕЛ МАРИН: "ВИНАГИ СЪМ ГОТОВ ДА ОТИДА В КЕРБАЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди