изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:25 EEST
ТАНЯ ЛАЛОВА ПЪРВА ПРИ ЖЕНИТЕ, ВЛАДОВ И ТИШЕЛОВА СА ИЗНЕНАДАТА ПРИ СМЕСЕНИТЕ ДВОЙКИ    
Спорт

През почивните дни на кортовете на спортен комплекс "Простор" тенис-клуб "Добрич" проведе два интересни и доста атрактивни турнира - вторият турнир от тенис веригата "Добрич 2004" за жени и уникалният за гр. Добрич турнир за смесени двойки, който се провежда за първи път от появата на тениса в града.



Ваканционните летни месеци дадоха своето отражение върху качеството на играта - някои от състезателите изглеждаха още отпускарски настроени, други бяха използвали свободното си време през лятото за сериозна подготовка. Четвъртата във временната ранглиста - Таня Лалова, очевидно бе от вторите - тя не позволи никаква изненада до финала. След този турнир временната ранглиста при жените изглежда така: Таня Лалова е начело с 1400 т. Ексводачката Валя Георгиева е втора с 1250 т. Следват Милена Вичева с 1150 т. и досегашната трета в класирането Елена Теодорова с 850 т. Мариета Георгиева има 650 т. и е пета, шеста е Севина Недкова с 550 т. Надолу са Елена Карабельова с 360 т., дебютантката Яница Тишелова с 260 т., девета е Яна Кръстева с 220 т. и многообещаващата Лили Кателиева, която също е с дебют при жените с 200 точки.
В първия за град Добрич турнир за смесени двойки взеха участие осем тандема. Те бяха разделени в две групи по четири отбора с по една поставена двойка във всяка от групите. Фаворити естествено бяха финалистът от последния турнир за мъже Венцислав Чолаков и първата при дамите Таня Лалова. В другата група поставен беше обиграният тандем Кунчо Милов/Милена Вичева, който всяваше респект сред опонентите.
Чолаков и Лалова показаха класа както в групата си, така и на полуфинала, позволявайки на съперниците си да им вземат едва четири гейма от всичките четири мача. Във втората група се получи известен смут - сочените за аутсайдери Камен Киров и Мариета Георгиева направиха фурор и се класираха първи в тази група.
Схемата на този тип турнири е от вида "мастърс" - играе се на "кръст" за определяне на финалистите. Владов/Тишелова, които с труд се добраха до този полуфинал, успяха с усилие, да се наложат над Киров/Георгиева, докато Чолаков/Лалова не срещнаха никаква съпротива от Милов/Вичева, побеждавайки ги с 6:1 гейма.
На финала Чолаков/Лалова започнаха с високо самочувствие. В предварителната група вече бяха победили двойката Владов/Тишелова с 6:1 и нямаха притеснения за изхода на срещата. Поведоха с 4:1, а после и с 5:3 гейма. И когато вече се виждаха крайни победители, високомерието им изигра лоша шега. Дебютантката Яница Тишелова изнесе един перфектен сервиз-гейм, след което в значителна степен спомогна да пробият и сервиса на Лалова. В тайбрека фаворитите просто рухнаха - загуба с 3:7 гейма. Така имената на първите победители в турнира за смесени двойки, провеждан някога на територията на град Добрич, са Яница Тишелова и Сергей Владов.
За третото място, след един невероятно оспорван двубой, отново завършил с тайбрек, Милов и Вичева успяха да надделеят над Киров/М. Георгиева с 6:5, в тайбрека 7:2.
На 25 септември тенис-клуб "Добрич" организира поредния си, шести турнир за мъже, включен в тенис веригата "Добрич 2004". Турнирът е посветен на празника на град Добрич и е включен в тържествата по повод този ден. Записването за участие е до 9.00 часа на кортовете на СК "Добрич".

 


Сходни връзки

ТАНЯ ЛАЛОВА ПЪРВА ПРИ ЖЕНИТЕ, ВЛАДОВ И ТИШЕЛОВА СА ИЗНЕНАДАТА ПРИ СМЕСЕНИТЕ ДВОЙКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди