изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:02 EEST
ОБЩИНСКИ ВЕСТИ    
НовиниВ ЗАСЕДАНИЕ НА СМЕСЕНИЯ КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ на регионите във Варна взе участие кметът на Добрич Детелина Николова.

 На него са били представени два проекта на Националното сдружение на общините в Република България - за децентрализация на местните власти и за побратимяваме със страни членки на Европейския съюз. Отчетено е било, че България има много сериозен напредък в децентрализация в сравнение с другите държави, кандидат-членки на ЕС. Зам.-министърът на финансите Кирил Ананиев е споделил, че България ще се включи в програмата за партньорство със страните от ЕС през 2005 г., тъй като през тази година документите били подадени много късно. Следващото заседание на Смесения консултативен съвет на регионите ще е през март следващата година.

СРЕЩА НА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА 13 ОБЩИНИ, между които и Добрич, работещи в областта на сметопочистването с германската фирма "Шеле", се проведе в края на миналата седмица в Разград. На нея са били обсъждани въпроси, свързани с прилагането на законовите изисквания за управление на битовите отпадъци и отпадъците от опаковки. "Това беше много полезна дискусия за нас, тай като имаме представен проект", сподели кметът на Добрич Детелина Николова. Тя припомни, че Министерството на екологията и водите дава възможност на общини, които нямат собствен ресурс, да кандидатстват с проекти.

 


Сходни връзки

ОБЩИНСКИ ВЕСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.86 секунди