изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:12 EEST
IX МММФ "НАДЕЖДИ, ТАЛАНТИ, МАЙСТОРИ"    
Култура

ДИЛЯН ИВАНОВ ОТ РУСЕ Е НОСИТЕЛ НА ГОЛЯМАТА НАГРАДА

"Това бе наистина музикална олимпиада" - каза за фестивала председателят на международното жури проф. Виктор Чучков

 



17-годишният пианист Дилян Иванов от Русе е носител на Гран При от деветото издание на Международния младежки музикален фестивал "Надежди, таланти, майстори". Това съобщи на пресконференция на пресконференция на журито вчера неговият председател проф. Виктор Чучков. Дилян Иванов не за пръв път участва във фестивала, имал е първи награди от предишни издания. Тази година той се състезава в третата възрастова група. За голямата награда са се борили още поне 3-4 изпълнители. Много са участници са се откроили с таланта си в тазгодишното издание на фестивала. Сред тях е и 25-годишната Ана Красилшикова от Екатеринбург за написания от нея чудесен, по думите на журито, концерт за пиано и оркестър. Тя ще получи специална награда от Съюза на българските композитори.

"Това бе наистина музикална олимпиада... За този фестивал се говори вече в много страни по света" - подчерта още проф. Чучков, а на срещата с журналисти присъстваха повечето от членовете на международното жури. "Започнахме плахо, но стигнахме тук с търпение и упоритост" - заяви проф. Чучков и допълни: "Най-хубавото на журито е, че нямаме лични интереси". Той подчерта, че много изпълнители са получили силен старт именно на фестивала в Добрич. През пролетта пък предстои лауреати от тазгодишното издание да изнесат конзерт в София.

Друг от членовете на журито - Драгомир Ненов, пожела да изкаже специална благодарност към камерния оркестър на Добрич.

Новост за фестивала тази година е и обявеният конкурс за най-добра рисунка на журито, създадена от участник в "Надежди, таланти, майстори". Най-добрите ще получат награди.

 


Сходни връзки

IX МММФ "НАДЕЖДИ, ТАЛАНТИ, МАЙСТОРИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди