изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:01 EEST
ПРОФЕСОНАЛНИЯ СИ ПРАЗНИК ЧЕСТВАТ ОГНЕБОРЦИТЕ    
Новини

Под формата на учебно занятие вчера те гасиха пожар в сградата на драматичния театър



Професионалния си празник отбелязват днес пожарникарите в България. В същото време последните дни преминаха под знака на Седмица тана пожарната и аварийна безопасност.

В рамките на проявите вчера се състоя учебно занятие по гасене на пожар в сградата на драматичния театър "Йордан Йовков" в Добрич. По "сценарий" сигналът за огнената стихия бе получен в 13.25 ч., а огнеборците пристигнаха до "горящата" сграда след пет минути. На мястото дойдоха три автомобила с общо десет пожарникари. Огнеборците влязоха в сградата от три места - южната фасада, служебния вход и входа за товарния асансьор. Демонстрирано бе и изнасянето на пострадал. Отпаднала идеята за димка на покрива на сградата, защото е рисковано това да се прави в центъра на града и, за да не се създаде паника сред хората, коментираха от РЗ "ПАБ".

Драматичният театър "Йордан Йовков" не отговаря на част от изискванията за пожарна безопасност, подчерта началникът на РЗ "ПАБ" полк. Димчо Симеонов. "Нещата тук са изоставени от доста години" - каза той. Пожароизвестителната инсталация не работи от миналата година. Преди е имало денонощни дежурства, но сега в повечето случаи след 17.30 ч. сградата се заключва. Затова предписанията на пожарната са нередностите да се отстранят преди началото на новия театрален сезон.

 


Сходни връзки

ПРОФЕСОНАЛНИЯ СИ ПРАЗНИК ЧЕСТВАТ ОГНЕБОРЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди