изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:13 EEST
ПОЛИЦИЯТА НА КРАК ЗА ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН    
Ред и сигурност

В някои общини при охраната ще помагат и гранични полицаи. Днес стартира традиционната операция "Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!"



Целият състав на РДВР е вдигнат на крак днес във връзка с охраната на първия учебен ден в Добричка област. Набелязани са редица от мерки, които да обезпечат нормалното му протичане, съобщиха от полицията. Във всяко училище ще има дежурни полицаи, както и служители на КАТ. В пограничните райони към охраната ще бъдат привлечени и служители на "Гранична полиция".

По традиция днес стартира и традиционната операция на КАТ "Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!", каза вчера кап. Румен Стоянов. През целия ден катаджиите ще следят за безопасното преминаване на децата около учебните заведения. Засилено ще бъде вниманието около най-опасните места в Добрич - районите около ОУ "П. Волов", Спортното училище, ПМГ "Иван Вазов". От полицията призовават днес шофьорите да карат със запалени фарове и по този начин да изразят съпричастност към запазване живота на децата на пътя.

През 2003 г. две деца са загинали при катастрофи в Добричка област, а 6 са ранени. От началото на т.г. загиналите деца са три, а ранените - 30, припомни кап. Р. Стоянов. При едната от катастрофите е пострадало и бебе на няколко месеца. Черната статистика сочи, че всяка година в страната при катастрофи загиват повече от 60 деца и ученици до 17 години, а над 1100 получават тежки наранявания. Някои остават инвалиди за цял живот. За последните 13 години при пътни произшествия в страната са загинали 1166 деца и юноши. Само от началото на т.г. са загинали 29.

 


Сходни връзки

ПОЛИЦИЯТА НА КРАК ЗА ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди