изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:58 EEST
ОТЛОЖИХА ПРОЦЕСА СРЕЩУ МИЛОШЕВИЧ    
По светаХага. Процесът срещу бившия югославски президент Слободан Милошевич беше отложен за 12 октомври, предаде АФП.

Отлагането е, за да се предостави на назначените адвокати на обвиняемия повече време, за да се подготвят за делото.
Председателстващият Трибунала в Хага съдия Патрик Робинсън заяви, че дава на британския адвокат Стивън Кий и неговия колега повече време, “за да се запознаят със ситуацията по отношение на свидетелите по делото”.
Служебните адвокати на бившия югославски президент Слободан Милошевич ще поискат процесът срещу него да бъде прекратен докато официално не се приеме молбата им да бъдат освободени от поверената им функция, съобщи на 14 септември АФП. Съдиите от международния трибунал за бивша Югославия решиха да назначат двама служебни адвокати на Слободан Милошевич, за да избегнат поредното удължаване на процеса, който бе прекратяван 14 пъти заради здравословното състояние на подсъдимия. Милошевич, който се защитава сам се противопостави на това решение. Някои свидетели съобщиха, че няма да се появят в съдебната зала, ако на Милошевич му бъде отнето правото да се защитава сам.
Адвокатите Стивън Кей и Джилиън Хигинс са обжалвали решението на Трибунала в Хага, с което бяха наложени за защитници на бившия югославски президент Слободан Милошевич против волята му, писа на 10 септември сръбският печат.
Според жалбата, с този акт се нарушава основното право на подсъдимия да се защитава сам. “Това право е гарантирано от Трибунала и може да повлияе на легитимността на процеса”, твърдят защитниците. Те предупреждават още, че ако Милошевич бъде осъден може да използва това решение, за да обжалва присъдата си, което от своя страна може да доведе до повтаряне на процеса.
Фокус/НДТ
 


Сходни връзки

ОТЛОЖИХА ПРОЦЕСА СРЕЩУ МИЛОШЕВИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди