изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:18 EEST
АТЕНТАТИ СА ПРИЧИНИЛИ КАТАСТРОФИТЕ НА ДВАТА САМОЛЕТА В РУСИЯ    
По светаСофия/Москва. Комисията, разследваща катастрофите от 24 август на самолетите Ту-134 и Ту-154 в Русия, обяви, че е събрала неопровержими данни, че става дума за терористични актове.

Това заяви председателят на държавната комисия, разследваща катастрофите, министърът на транспорта на Русия Игор Левитин. По думите му “причина за катастрофите е станала разрушаване на конструкцията на самолетите в резултат на задействането на заряди от взривни вещества в пътническите салони”. Той отбеляза, че разрушаването на самолетите във въздуха е било “мигновено”. Левитин допълни, че анализът на записите на “черните кутии” на двете машини сочи, че преди взривовете, бордовите системи са работели нормално.
Предполагаемите извършители на атентатите срещу самолетите Ту-134 и Ту-154, които се разбиха на 24 август в Русия, са пътници, които са били с паспорти на името на Джебирханова и Нагаевая. Това съобщиха на 31 август за Агенция “Фокус” от Федералната служба за сигурност на Русия.
“В резултат на оперативно-следствените действия и техническите експертизи беше установено, че предполагаемите извършители на атентатите срещу самолетите са използвали паспорти, издадени на името на Сацита Джебирханова и Аманат Нагаевая”, се посочва в изявлението на службата.  Фокус/НДТ
 


Сходни връзки

АТЕНТАТИ СА ПРИЧИНИЛИ КАТАСТРОФИТЕ НА ДВАТА САМОЛЕТА В РУСИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди