изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:49 EET
"НАЙ-ГОЛЯМОТО БОГАТСТВО НА БЪЛГАРИЯ СА МЛАДИТЕ И ДОБРЕ ОБРАЗОВАНИ ХОРА"    
Образование

заяви вчера кметът на Добрич Детелина Николова при откриването на новата учебна година в ОУ "Христо Смирненски"



Велина ВЛАЙКОВА

Училищният звънец вчера удари и оповести началото на новата учебна година. Улиците се оживиха - грейнали детски и младежки лица, събрали в слънцето от лятната ваканция. Навсякъде учебната година започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите в Беслан, Северна Осетия. Някои висши училища също вчера посрещнаха студентите си.

Екипът ни посети три учебни заведения в Добрич и събра впечатления за настроението в тях. Обективът ни улови и запечата безброй слънчеви усмивки - на ученици, студенти, учители, родители...

ПЪРВИ ТРЕПЕТИ

Първите си прекрасни емоции, свързани с училището, изживяха вчера първокласниците в ОУ "Христо Смирненски" в Добрич. Празнично издокарани, грабнали цветя и балони, те с внимание и любопитство попиваха всичко около себе си - ново и непознато, но много хубаво. Е, имаше и разплакани очички. Първокласничката Михаела - в прекрасна червена рокля, но с тъжно личице, ни каза, че плаче за мама. Чаровното момиче обаче измежду хлипанията ни се похвали, че вече може да чете и да пише. Габи пък ни каза, че вече е прочела няколко приказки за куклата Барби. Не по-малко очарователен бе първокласникът Камел - облечен в костюм и с вратовръзка, като истински малък господин. Абсолютно категорично той заяви, че не може да чете и няма намерение да се научи. Попитан какво все пак ще прави в училище, Камел ни каза: "Ще оцветявам и ще... хъркам (!?)". За последното не ни поясни какво точно има предвид.

Всички ученици в ОУ "Хр. Смирненски" бяха посрещнати с мило тържество.Гост бе кметът на Добрич Детелина Николова. "15 септември винаги е бил значителна дата в българския календар. Най-голямото богатство на България са младите и добре образовани хора" - каза в словото си тя. Изнесена бе и музикална програма.

ЗДРАВЕ, СИЛИ И УСПЕХИ!

С химна на Република България, изпълнен от Духовия оркестър на Добрич, започна учебната година в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина. Трима знаменосци изнесоха знамето на училището. Гост на тържеството бе областният управител Иван Иванов. "Честит първи учебен ден на всички първокурсници. Желая ви здраве, радост и щастие. Днес за вас се отваря вратата към една от най-хуманитарните науки - ветеринарната медицина" - каза отец Стоян Димов, а към всички присъстващи се обърна с думите: "Бог да ви пази!". Здраве, сили и успехи пожела на учениците и техните преподаватели областният управител Иван Иванов.

ГОЛЕМИТЕ ПЪРВОЛАЦИ

"Медицината е най-благородното от всички изкуства" - с тези думи на Хипократ бяха посрещнати първокурсниците в Медицинския колеж в Добрич. С много вълнение те получиха студентските си книжки, които им бяха връчени от директора на колежа доц. Нели Спасова. Приветствие към новоприетите студенти отправи и третокурсничката в специалност "Рехабилитация" Мая Георгиева. "Всеизвестна е истината, че студентските години са най-хубавите в живота на човек. Дните при нас минават бързо и са изпълнени се емоции. Пожелавам ви да се наслаждавате на всеки миг тук, да завършите с успех всички студентски сесии и да се отдадете изцяло на тази благородна професия" - каза тя.

 


Сходни връзки

"НАЙ-ГОЛЯМОТО БОГАТСТВО НА БЪЛГАРИЯ СА МЛАДИТЕ И ДОБРЕ ОБРАЗОВАНИ ХОРА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди