изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:28 EEST
ДРАМАТИЧНИЯТ ТЕАТЪР ОТКРИВА СЕЗОНА С ОСТРА НУЖДА ОТ СРЕДСТВА    
Култура

В списъка е и нова пожаро-известителна инсталация, която струва между 2500 и 3000 лева



Новият си творчески сезон ще открие утре драматичният театър "Йордан Йовков" със спектакъла "Гримьорната". Заедно с това ще бъде отбелязан и 50-ият юбилей на директора Атанас Ганев.

Вече са приключили репетициите на новия спектакъл "Приказки на стария уличен фенер" с режисьор Димитър Стоянов. Премиерата е насрочена за 27 септември. За съжаление, обаче поне до края на 2004 г. други нови спектакли няма да бъдат реализирани, заради липсата на средства, а и поради други административни дейности, които трябва да се приключат, каза А. Ганев. "Обществеността свикна ние често да изкарваме нови представления" - заяви той и добави, че са изпратени писма до министъра на културата, парламента, областния управител, Националния център за театър за това, че ДТ "Йордан Йовков" се нуждае от допълнителни средства за ремонт. Пари трябват и за нова пожаро-известителна инсталация, която струва между 2500 и 3000 лева.

Въпреки това добричкият зрител през новия театрален сезон ще може да гледа пет спектакъла - "Оркестър Титаник", "Среднощен град", "Антигона в Ню Йорк", "Великденско вино" и новия "Приказки на стария уличен фенер". Предвидени са гостувания на ДТ "Йордан Йовков" в Тервел, Генерал Тошево, Сливен, Шумен, Провадия и др., но турне засега не се планира - също поради липсата на средства.

 


Сходни връзки

ДРАМАТИЧНИЯТ ТЕАТЪР ОТКРИВА СЕЗОНА С ОСТРА НУЖДА ОТ СРЕДСТВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди