изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:58 EET
"ДЕЙЛИ ТЕЛЕГРАФ": БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ СА СЪЗДАЛИ ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА ФАЛШИФИКАТИТЕ    
По светаБританският ежедневник “Дейли Телеграф” публикува статия, посветена на българските фалшификатори на пари.

На масата в зала в центъра на София лежат три банкноти с висок номинал, евро и долари, чиято стойност е малко над 500 британски лири, започва статията в “Дейли Телеграф”. По всичко приличат на истински пари, холограмите по тях проблясват на светлината. Те имат и т. нар. ленти за сигурност, сребърните нишки, втъкани в купюрите. На светлината променят цвета си и се вижда водният знак, точно както си му е реда. И трите, обаче, са фалшиви.
“Това са великолепни фалшификати”, заяви главният секретар на МВР ген.-лейтенант Бойко Борисов. “Те имат всички детайли срещу фалшифицирани, дори и такива, които са тайни. Много банки дори не могат да ги разпознаят, че са фалшиви”.
“Това са само три банкноти от много такива. Много повече. Милиони фалшиви евро и долари, които заливат пазарите в Западна Европа и Америка, идват от България”, цитира вестникът думите на ген. Борисов.
Не толкова по количество, обаче, колкото по качество, прави българските фалшификатори да изпъкват сред останалите международни престъпни общности, отбелязва изданието.
Организирани престъпни групи лежат върху съкровище от фалшификаторски талант, което чака само да бъде разработено.
Преди падането на комунизма печатарската промишленост в страната е една от най-качествените и напредналите , разполагаща с високо квалифицирани кадри и модерно оборудване. След падането на режима някои печатници започнаха да се занимават с нелегална дейност, отбелязва изданието.
Ген. Борисов се посвети през последните три години на разбиването на престъпни групи за фалшифициране на пари. Но понякога и той говори с гордост за сръчността и умелостта на българските фалшификатори, отбелязва “Дейли Телеграф”. ФОКУС/НДТ
 


Сходни връзки

"ДЕЙЛИ ТЕЛЕГРАФ": БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ СА СЪЗДАЛИ ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА ФАЛШИФИКАТИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди