изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 14:16 EEST
АРМЕНИЯ ОТНОВО ТЪРСИ БЪЛГАРСКИТЕ ПАЗАРИ    
Икономика14 представители на местната власт и на бизнеса от 7 арменски града посетиха вчера Добрич

Бизнесмени от седем фирми от различни градове на Република Армения представиха вчера своето производство на среща с добрички фирми в Търговско-промишлената палата. На посещение в града ни бе 14-членна делегация на местните власти и бизнес общността от Армения. Визитата в Добрич бе част от едноседмична обучителна програма, организирана от Фондация за реформа в местното самоуправление. Целта бе арменската делегация да се запознае с инициативите на общината за тесен контакт с бизнес средите.

На срещата в ТПП стана ясно, че делегацията е съставена от седем представители на местните власти - кметове, началници на отдели и директори на дирекции, и от седем бизнесмени - от областта на туризма, хлебопроизводството, млекопреработватели, занимащави се с производство на селскостопански машини. От добричка страна присъстваха фирми, развиващи дейност в същите области. Бизнесмен от Армения разказа, че фирмата, която представя, се занимава с добив на камъка туф, който бил характерен за страната му. Той имал уникални физико-химични свойства и се използвал за вътрешна и външна облицовка. Със съжаление бизнесменът сподели, че не е видял такива облицовки в България и предложи да изпрати на добрички фирми част от произведеното, за да се запознаят с него и да го оценят. Секретарят на ТПП Герман Германов пое ангажимента да го представи на строителни фирми от Добрич. Бе представен и арменски завод за производство на селскостопанска техника. "По съветско време сме изпращали в България наши машини - сподели представителят на завода. - След разпадането на СССР връзката бе прекъсната, защото експортът бе осъществяван от друга фирма. Бихме искали да възобновим контактите си". Представена бе и минерална вода, произвеждана в град Йермук. Представителят на фирмата-производител сподели, че тя се изнася в 32 страни в света. 

Предполагам, че първо трябва да осъществим връзка между кметовете на общини, за да може да се направи мост между ТПП и нашите фирми, каза един от арменските градоначалници. Така според него, ще се открият нови пазари и ще се привлекат инвеститори. Герман Германов представи дейността на ТПП и подчерта тясното сътрудничество, в което палатата работи с всички общини в Добричка област.

 


Сходни връзки

АРМЕНИЯ ОТНОВО ТЪРСИ БЪЛГАРСКИТЕ ПАЗАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди