изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:57 EEST
АМЕРИКАНЕЦЪТ ДЖЕЙМС ЛА РЮ ЩЕ ГОСТУВА НА БИБЛИОТЕКА "ДОРА ГАБЕ"    
Култура

Посещение на пункт за изваряване на ракия е предвидено в програмата на визитата му.



На 18 септември в Добрич ще пристигне американецът Джеймс Ла Рю, който в продължение на пет дни ще гостува на библиотека "Дора Габе". В програмата му е предвидено посещение на църква, на Двореца н Балчик, както и на пункт за изваряване на ракия. На 20 септември г-н Ла Рю ще посети добричката библиотека. Предиобяд ще посети Областния комитет на БЧК, а след това ще има срещи в Търговско-промишлената палата, членове на кметския екип и Ротари клуб. На следващия ден американецът ще се срещне с членовете на ПК по култура при ОбС, както и с библиотечни специалисти. Около обяд той ще посети СОУ "Д. Талев", а след това Центъра за рехабилитация на незрящи и Хобисклуб. На 22 септември г-н Ла Рю ще гостува в Тервел, където ще се срещне с кметския екип и представители на читалището и ще присъства на тържествата по повод празника на града.

Джеймс Ла Рю идва в Добрич по линия на проекта ABLE - "Българо-американски проект за библиотечен обмен". Инициативата цели разширяването и обогатяването на сътрудничеството между американските и българските библиотеки. За развитие на партньорството между библиотеки от България и САЩ Бюрото по образование и културни дейности на Държавния департамент на образование и културни дейности на Държавния департамент на Щатите е предоставило финансова подкрепа на Ресурсния център за международна дейност в Айова. Библиотека "Дора Габе" от Добрич участва в проекта от ноември м.г.

Джеймс Ла Рю е директор на "Douglas County Libraries" в Касъл Рок, Колорадо. Обявен е за бизнес личност за 2003 г. от Търговската палата на Касъл рок, член е на борда на общинска театрална група и на консултативния съвет в училището по библиотечен информационен мениджмънт към Държавния университет Емпория. Бил е президент на Ротари клуб. През 1998 г. е обявен за библиотекар на годината в Колорадо.

 


Сходни връзки

АМЕРИКАНЕЦЪТ ДЖЕЙМС ЛА РЮ ЩЕ ГОСТУВА НА БИБЛИОТЕКА "ДОРА ГАБЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди