изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:26 EEST
Към 2007 година вътрешният пазар на електроенергия у нас ще бъде либерализиран до 60%    
Новини“С регистрирането на първия график за доставка на електрическа енергия при свободно договорени цени между АЕЦ “Козлодуй” и фирма “Юмикор” се сложи фактическото начало на либерализирания пазар на електроенергията у нас. Това е първата практическа стъпка в тази насока”, заяви на специална пресконференция днес министърът на енергетиката и енергийните ресурси Милко Ковачев.


Той уточни, че права за участие на този пазар ще имат само потребители, които използват над 40 мегабатчаса електроенергия годишно и са коректни в своята търговска дейност. През следващата година се предвижда използваните количества електроенергия да се намалят наполовина.
Министър Милко Ковачев заяви специално за агенция Фокус, че най-просто казано този либерализиран пазар на електроенергия означава, че Националната електрическа компания (НЕК) вече няма да бъде монополист в производството и преноса на електрическа енергия в страната. “Към 2007 година с този график е планирано към 60 % отваряне на вътрешния пазар. И въпреки че НЕК ще остане гръбнака на електроенергията у нас, той няма да бъде монополист в тази област”, подчерта енергийният министър.

Фокус /НДТ

 


Сходни връзки

Към 2007 година вътрешният пазар на електроенергия у нас ще бъде либерализиран до 60% | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди