изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 17:52 EEST
България е решила да реализира проекта АЕЦ "Белене", каза министър Соломон Паси    
НовиниВ рубриката “Въпроси към министъра” в интернет страницата на Министерството на външните работи днес въпросът е свързан с изграждането на АЕЦ "Белене". “България е решила да реализира проекта с АЕЦ “Белене”.

В същото време ние от самото начало съгласуваме и ще продължим да съгласуваме всички екологични аспекти на строежа с нашите партньори от ЕС и със заинтересовани трети страни и най-вече с нашите съседи. Процесът ще бъде напълно прозрачен, за да бъдат съседите ни напълно спокойни.” Това заяви министър Соломон Паси във връзка с изразеното безпокойство от румънски екологически организации и в публикации в румънски медии.
“На румънската страна вече е предоставена информация за въздействието на проекта върху околната среда и сме готови да предоставим още данни, когато това е необходимо”, каза министър Паси.
Той поясни, че във връзка с това България е готова да посрещне министъра на околната среда и горите на Румъния, за да се запознае на място със състоянието на проекта.
“България и Румъния много успешно си сътрудничиха по отношение на присъединяването на двете страни към НАТО и за приближаване и реализиране на членството ни в ЕС и ще продължаваме да действаме по същия начин и в бъдеще”, подчерта министър Паси.
 


Сходни връзки

България е решила да реализира проекта АЕЦ "Белене", каза министър Соломон Паси | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди