изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:59 EEST
КИТАЙЦИ ЩЕ ГОСТУВАТ НА КУЛТУРНИ И АГРОПРОЯВИ В ДОБРИЧ    
Общество

Културният обмен между Добричка област и китайската провинция Цинхай е бил договорен на среща между областния управител Иван Иванов и китайска делегация, която гостува на града ни в края на миналата седмица.



Културният обмен трябва да започне още през тази година с посещение на китайски фолклорни групи за участие в наши прояви, каза на пресконференция И. Иванов. От друга страна е отправена покана фирми от китайската провинция да вземат участие в борсата за семена, която "Добрички панаир" провежда през февруари-март. Представителите на делегацията, водена от г-жа Сон Сюсиен - кандидат член на ЦК на ККП и зам.-секретарят на Комитета на ККП на провинция Цинхай, пък са споделили желанието си добрички ансамбли да участват във фолклорни събори в Китай през май-юни, а спортисти да се включат в колоездачната обиколка на най-голямото солено езеро Цинхай. 

На срещата на китайската делегация с И. Иванов е отчетена съвместната дейност от 2002 г., когато бе подписано споразумение с провинция Цинхай, стана ясно още на пресконференцията. Сътрудничеството бе насочено към икономическото сближаване, към контакти между Добруджанския земеделски институт и научния институт в Хебей по отношение на разработването на нови устойчиви хибриди, сподели И. Иванов. Той разказа, че Цинхай е с население седем пъти по-голямо от България, с развито животновъдство. В провинцията се отглеждали 280 милиона глави добитък. Сон Сюсиен сподели надеждата си за обмен в тази област при по-нататъшно сътрудничество между провинцията и Добричка област. Тя допълни, че е за първи път в Добрич, но за краткото време е дълбоко впечатлена от плодородната земя и от живописната природа. "Смятам, че нашето посещение не само ще стимулира развитието на отношенията между Добрич и Цинхай, но и между България и Китай и двата народа" - допълни г-жа Сюсиен.

 


Сходни връзки

КИТАЙЦИ ЩЕ ГОСТУВАТ НА КУЛТУРНИ И АГРОПРОЯВИ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди