изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:46 EEST
"Ел Мундо": Симеон Сакскобургготски ще бъде обявен за почетен гражданин на Мадрид    
По света  Мадрид. Министър-председателят на България и бивш български цар Симеон Сакскобургготски ще бъде обявен за “Син на Мадрид", тъй като в продължение на 50 години е живял в испанската столица.

Това пише в броя си днес авторитетният испански ежедневник “Ел Мундо”. Това е било решено от комисията по изкуствата към кметството на Мадрид, като представителите в комисията от управляващата Испанска социалистическата работническа партия (PSOE) са се въздържали от гласуване.
Източници от администрацията на Мадрид съобщиха, че Симеон II ще получи почетна титла "гражданин на Мадрид", защото е живял в продължение на 50 години в испанската столица и е сключил брак с испанката Маргарита Гомес-Асебо и Сехуела, както и, че е “признат за уважавана личност, която в момента е ръководител на демократично правителство в страна, в която е царувал и, от чийто трон е бил изгонен”, отбелязва изданието.
ФОКУС/НДТ
 


Сходни връзки

"Ел Мундо": Симеон Сакскобургготски ще бъде обявен за почетен гражданин на Мадрид | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди