изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:48 EEST
Шимпанзе се изявява като художник в Япония    
Любопитно  Шимпанзето Асука е една от най-новите звезди в Япония. Освен, че е цирков артист, по думите на своя гледач, бозайникът е и изключително талантлив художник.

Асука се изявява не само на сцената. Маймуната е нарисувала вече повече от 1000 рисунки, някои от които дори са участвали на изложба в столицата Токио. Треньорът й Ясунобу Сакамото е възхитен от възможностите на шимпанзето.

"Когато тя беше на 2 годинки и половина, реших да проверя дали може да начертае нещо на бележника ми. Тя успя, аз й купих бои и открих, че има страхотен талант", разказва Сакамото.

Асука не използва черния цвят. Шимпанзето предпочита ярките и светли тонове и понякога може да прекара с часове пред бялото платно, разказва Сакамото.

Учените смятат, че повечето човекоподобни маймуни имат склоност да рисуват. Специалистите добавят, че това е най-сигурното доказателство, че маймуните са сред най-интелигентите животни.

http://www.btv.bg

 


Сходни връзки

Шимпанзе се изявява като художник в Япония | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди