изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:21 EEST
ВЕЛИЧКО НАЙДЕНОВ: ВСИЧКО ПЛАЩАМ ОТ ДЖОБА СИ, ОБЩИНАТА НЕХАЕ ЗА ФУТБОЛА    
Спорт

След последната сесия на Общинския съвет се разбра, че отборът на Добруджа, който се е запътил към елита, може да спре участие в първенството. Председателят на НС на ПФК Добруджа АД Величко Найденов остана учуден от факта, че близо 3 часа съветниците дебатираха по точката в дневния ред, касаеща футбола, но нито веднъж не споменаха думата футбол.



"Въпреки напрежението, създавано от май насам, от неадекватните и незаконосъобразни решения на Общинския съвет, тимът използва инерцията от работата на дружеството през изминалите 4 години", заяви футболният бос. "Младият отбор обаче не можа да проведе нормална подготовка. Играчите не вземат нормални заплати и премии и за да не трупа загуби дружеството, премиите ги плащам от джоба си. Докога обаче ще издържим аз и отборът, не се знае. Най-лошото е, че може да се повтори ситуацията отпреди 4 години, когато нямаше кой да плаща сметките за ток и вода", добави Величко Найденов.  

Президентът на клуба предлага на общинарите варианти за подобряване на капиталовата адекватност на дружеството. Мажоритарният собственик е готов да внесе допълнителен паричен капитал за извършване на пълна реконструкция на пазара в Добрич. Второ, Добруджа ще кандидатства за концесия върху стадион "Дружба". При положителен отговор Величко Найденов ще извърши с лични пари пълна реконструкция на стадиона и спомагателната база. "Ясно е, че не искат вече да участват в акционерното дружество, но с работата си показват, че не ги интересува и за бъдещето на отбора", каза Найденов.

 Днес в 15 часа Величко Найденов лично ще присъства на общото събрание на ПФК Добруджа АД, информираха от клуба. 

След всичките тези скандали става ясно, че в най-лошия случай Добрич може да бъде заличен от футболната карта на България. Вместо да се търсят варианти за спасение на отбора и за правилния начин на финансиране, се стигна до там, че двете страни в спора не могат да се погледнат. От това ще пострадат нейно величество публиката и най-вече верните и невероятни фенове на Добруджа. За съжаление, тези интриги идват и в навечерието, когато добричкият тим е начело в първенството и то с клубен рекорд от шест поредни победи. Време е и запалянковците да кажат своята дума, да търсят срещи и с двете страни в спора, за да не стане късно.

Междувременно стана ясно, че мачът в Сандански между Вихрен и Добруджа е преместен за петък и ще се предава директно по Канал 3. В Добрич единствено абонатите на “Добруджа кабел” имат привилегията да проследят пряко двубоя на “жълто-зелените” на малкия екран.  НДТ

 


Сходни връзки

ВЕЛИЧКО НАЙДЕНОВ: ВСИЧКО ПЛАЩАМ ОТ ДЖОБА СИ, ОБЩИНАТА НЕХАЕ ЗА ФУТБОЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди