изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:21 EEST
НАЙ-ДОБРЕ Е ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ ПРЕЗ ОКТОМВРИ, СЪВЕТВАТ ОТ ХЕИ    
ЗдравеВъв връзка с предстоящия зимен сезон и профилактиката срещу грип и остри респираторни заболявания, в имунизационния кабинет на ХЕИ-Добрич, са осигурени противогрипни ваксини, съобщават от инспекцията.

 Услугите на кабинета могат да се ползват не само от лицата без личен лекар, но и от всички останали жители на Добричка област. Тъй като това е препоръчителна ваксинация, пациентите ще заплащат ваксината и поставянето й, уточняват от ХЕИ. Работното време на кабинета е от 9 до 16 часа. По данни на инспекцията, в момента няма повишена заболеваемост от ОРЗ.

Най-подходящият период за поставяне на противогрипна ваксина са месеците септември, октомври и ноември. Най-добър ефект за целия зимен период се постига, ако това бъде направено през октомври, съветват от ХЕИ. От там допълват, че е добре да се ваксинираме когато сме здрави и времето е хубаво. Ако пропуснем този период, може да направим това и по-късно, но трябва да се има предвид, че защита срещу заболяването се изгражда за две-три седмици. Трябва да се ваксинираме всяка година по две основни причини - защото грипният вирус притежава свойството да се променя и тъй като с ваксинацията се създава временен имунитет, който се запазва от 6 до 12 месеца.

 


Сходни връзки

НАЙ-ДОБРЕ Е ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ ПРЕЗ ОКТОМВРИ, СЪВЕТВАТ ОТ ХЕИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди