изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:48 EEST
МОЕТО ЖИТЕЙСКО ВЕРУЮ Е "ОБИЧ ЗА ОБИЧ"    
Култура

сподели поетът Евтим Евтимов на премиерата на книгата му "Жени, целунати от Бога" в Добрич



В рамките на Националните културни празници "Албена-2004" вчера в Добрич се състоя премиера на книгата "Жени, целунати от Бога" от Евтим Евтимов. В началото на срещата си с добричлии поетът честити на присъстващите Деня на независимостта и сподели: "Имам усещането, че тази дума - "независимост", много по-силно звучи тук, отколкото в другите краища на България... Вие тук сте едни от най-българските българи".

По повод премиерата авторът подчерта, че на книгата повече би подхождало заглавието "Жени, целунати от дявола", но не посмял да я озаглави така. Изданието включва най-доброто от Евтим Евтимов, както и нови стихотворения. Поетът отново ни припомни някои от стиховете си, за които Тончо Русев е написал музиката, а Веселин Маринов изпълнява песните. Сред тях са "Жена на балкона", "Обич за обич" и много други. "Покрай винарските стихотворения някои помислиха, че съм специалист по вината. Не, аз просто ги консумирам. А покрай любовните стихове, някои помислиха, че съм Дон Жуан... Но по отношение на поезията и жените аз съм старомоден" - сподели Евтим Евтимов, а преди това подчерта: "Моето житейско верую е "обич за обич".

 


Сходни връзки

МОЕТО ЖИТЕЙСКО ВЕРУЮ Е "ОБИЧ ЗА ОБИЧ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди