изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:24 EEST
ПОСРЕЩАМЕ ПРАЗНИКА С ПОЧИТ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ, СЪС ЗАСЛУЖЕНО САМОЧУВСТВИЕ    
Общество

25 септември - Ден на град Добрич - 64 години от възвръщането на Южна Добруджа към Родината

Пред НДТ - Детeлина Николова, кмет на Община гр. Добрич



- С какви чувства добричлии и добруджанци посрещат Деня на Добрич - 25 септември?

- На този ден, със заслужено самочувствие на съвременници и потомци на едно национално величие, отдаваме почит и признателност към саможертвата на хилядите съотечественици от поробена, но горда и непримирима Добруджа, към родолюбивите и национално отговорни усилия и заслуги на българския парламент, правителство и дипломация, отвоювали по мирен път чрез историческата Крайовска спогодба, националната принадлежност на Южна Добруджа към България.

- Кои са най-значимите проблеми, които вече разрешава Община Добрич?

- Най-мащабен е проектът по подмяната на напълно амортизираната водопреносна мрежа. Той е разработен съвместно с Министерството на околната среда и водите на Италия и включва проучвания и възможности за оптимизиране на съществуващата мрежа за водоснабдяване, канализация и пречистване на водите. По него се предвиждат: oптимизиране на довеждането на вода от изградените помпени станции извън Добрич в Приморци, Богдан, Рилци, Македонка; реконструкция на водопреносната мрежа в Добрич и оптимизиране на канализацията и пречиствателните станции. Предстои през следващите години на територията на Добрич за 218-километровата водопроводна мрежа да бъдат инвестирани около 900 лв. на жител.

Продължава участието в проект “Красива България”. Вече стартираха ремонтите на детските площадки, покривната конструкция на Младежкия дом и централния подлез към входа на Градски парк “Свети Георги”.

Добрич е първата българска община, която през този мандат реши да емитира общински облигации за финансиране на проект за рехабилитация и реконструкция на уличната мрежа. Със средствата от облигационния заем ще бъде преасфалтирана улична настилка, която е напълно амортизирана на обща площ 212 750 кв. м.

Община град Добрич е една от 12 български общини, които получиха сертификат „Община готова за бизнес”.

- Кои са водещите новости в духовната сфера?

За първи път в България, с подкрепата на много спомоществователи и архиерейското настоятелство открихме Духовен център към храма “Света троица”. Добрич бе домакин на Първия селекционен международен фестивал “Светът в музика”, по време на който бе направен предварителен подбор на артисти и изпълнители за участие в Световния музикален фестивал “Светът в музика” – Фивицано, Италия.

- В навечерието на празника можете ли да кажете кои градски проблеми ще бъдат решени в най-скоро време?

- Вторият етап от реконструкцията на уличното осветление, с приоритетни райони за осветяване около училищата, ще завърши до края на септември. Продължава ремонтът на уличната мрежа. В най – близки срокове ще започне и реализацията на проект за възстановяване на жизнената среда в зона “Център”, който се осъществява по линия на обществено – частното партньорство.

 


Сходни връзки

ПОСРЕЩАМЕ ПРАЗНИКА С ПОЧИТ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ, СЪС ЗАСЛУЖЕНО САМОЧУВСТВИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди