изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:30 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ ЗА 23 СЕПТЕМВРИ    
Ред и сигурностПрестъпления и катастрофи в страната

София. Служители на Полицейски участък „Връбница”- Девето РПУ разкриха и заловиха  измамника Александър А. /25 г./, по прякор „Месото”, криминално проявен. Той отмъкнал 200 лева от управителка на бензиностанция на бул. „Европа” и обещал „доставка” на климатик, който уж бил поръчан от собственика на обекта. При разследването полицейските служители установили, че Месото има в актива си още две подобни „обещания„ в бензиностанции в ж.к.”Обеля” и на ул. „Адам Мицкевич” – този път за ремонт на компютри. На измамника е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”. Срещу него е заведено дознание и в Първо РПУ. Снощи, около 22.30 часа в  Шесто РПУ е получен сигнал за изстрели на бул. „Монтевидео”. Веднага изпратените на място полицейски служители установяват, че в бюрото за бежанци е възникнал скандал между бежанец-гражданин на Танзания и охранителя. Гардът, който бил на смяна в бюрото, произвел във въздуха три изстрела със законно притежавания пистолет. Няма пострадали. На място е извършен оглед от дежурна следствено-оперативна група, иззети са две гилзи. Криминалисти от Шесто РПУ продължават работата за изясняване на инцидента.Вчера, към 18 часа в Института „Пирогов” е постъпил за лечение кипърски гражданин с прободна рана в бедрото. По думите на пострадалия, той бил ранен  с нож на бул.„Витоша” от непознат младеж, който побягнал. По случая е заведена преписка в Първо РПУ, нападателят се издирва. През изминалото денонощие от служители на СДВР и РПУ са разкрити извършителите на 15 криминални деяния.

 Кюстендил. Около 18.20 часа вчера на главен път Е 79 в района на с. Мурсалево полицаи от РПУ- Дупница спират  за проверка  лека кола „Фолксваген Голф”. В автомобила, управляван от 22-годишния пловдивчанин Златко В. екипът намира пълен чувал със суха листна маса. При направения по-късно тест растителната проба реагирала на канабис. Златко е спрян на пътя от Благоевград към Дупница, където е задържан за 24 часа. По случая е образувано следствено дело за притежаване на наркотици.

Плевен.  Вчера случаен минувач сигнализирал в полицията за забелязано от него захвърлено телце на новородено. Пристигналите на място криминалисти  намират в гориста местност под плевенската военна болница мъртво момиченце. При първоначалния оглед е установено, че вероятната причина за смъртта на детето е задушаване. Предприети са необходимите действия за установяване и издирване на майката и за изясняване на обстоятелствата по случая. Образувано е следствено дело.

НСГП. Гранични полицаи са задържали снощи на ГКПП-Капитан Андреево македонски гражданин, издирван от Интерпол. Земрус Селими /21 г./ пристигнал на граничния пункт с автобус от Турция. Граничните полицаи установили, че македонецът е издирван от Интерпол. Той е подсъдим за убийство, извършено на 10 юни т.г. в Република Македония. Селими е задържан в ареста на ГПУ-Свиленград за 24 часа.

МВР/НДТ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ ЗА 23 СЕПТЕМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди