изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:51 EEST
Френските евродепутати са против присъединяването на Турция към ЕС    
Европейски съюзБрюксел. Вече няма пречки пред Турция в процеса й към евроинтеграция. Това стана ясно след срещата в Брюксел на еврокомисаря по разширяването Гюнтер Ферхойген с турския министър-председател Реджеп Тайип Ердоган.

 Кандидатурата на Турция за ЕС обаче съвсем не се посреща единодушно, предаде РФИ.
Френските евродепутати от управляващия във Франция Съюз за народно движение - партията на президента Жак Ширак - са убедени, че могат да привлекат мнозинство в Европейския парламент към съпротивата си за присъединяване на Турция към ЕС, заяви в Брюксел евродепутатът Жак Тубон. Френският президент Жак Ширак подкрепя присъединяване на Турция към ЕС, но неговата партия е категорично против. Премиерът на Франция Жан-Пиер Рафарен от своя страна изрази съмнения относно съвместимостта на една мюсюлманска страна с ценностите на ЕС.
“Дали европейският проект като нашия – т.е. политически съюз, в който правомощията във външен и във вътрешен план се основават на демократични институции, дали този проект е съвместим с присъствието на Турция в ЕС? Нашият отговор е не. Защото с размерите си, с тежестта си, с икономиката си с неразбирането на демокрацията, с отношенията й към правата на човека Турция може да бъде единствено хетерогенен елемент в рамките на ЕС. В един икономически съюз, в общия пазар няма никакъв проблем. В политически съюз, какъвто съществува от 1995 и още повече проекта за европейска конституция има несъвместимост”, заяви френският евродепутат Жак Тубон по повод присъединяването на Турция към ЕС.
“Доминиращата религия на една страна не е един от критериите за присъединяване към ЕС”, заяви френският външен министър Мишел Барние. Барние посочи това пред журналисти в Ню Йорк, отговаряйки на въпроси във връзка с членството на Турция в ЕС.

ФОКУС/НДТ

 


Сходни връзки

Френските евродепутати са против присъединяването на Турция към ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди