изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:32 EEST
Разколът в 'Оборище': Седмина срещу Тошо Пейков    
Политика   Седем души от 9-членния Национален изпълнителен комитет (НИК) застават зад твърдението, че главният секретар грубо е нарушил устава на партията и законите на страната

Почти цялото ръководство на движение "Оборище" заедно с депутатите Теодора Литрова и Николай Чуканов обявиха, че свалят политическото си доверие от главния секретар Тошо Пейков, и го обвиниха във финансови злоупотреби, съобщи БНР.

Седем души от 9-членния Национален изпълнителен комитет (НИК) застават зад твърдението, че Пейков грубо е нарушил устава на партията и законите на страната, като еднолично се е разпоредил с над 300 000 лева от сметката на "Оборище".

Без търг или конкурс е възложил изпълнение на услуги за над 100 000 лева, обявиха още в декларация от ръководството на формацията, която е коалиционен партньор на НДСВ заедно с Партията на българските жени.

В документа се посочва, че Тошо Пейков без решение на НИК е прехвърлил 1,5 млн. лева от ОББ в "Инвестбанк", като подозират връзка с взетия от партията на Весела Драганова кредит за закупуване на сграда за партийна централа.

Съпартийците на Пейков го обвиниха още за противоуставно използване на печата на движението.

За действията му щели да бъдат сезирани правораздавателните органи и Сметната палата, а Теодора Литрова ще го съди за клевета.

Лидерът на "Оборище" определи обвиненията като "голословни" и на свой ред обвини колегите си от ръководството в злоупотреби.

В центъра на споровете между съпартийците, разнищени от седмичника "168 часа", е и партийнияофис, помещаващ се в апартамент на ул. "Шишман" в София, където според Пейков спял любовникът на негова колежка (според последвали публикации - Литрова).

http://news.netinfo.bg/ НДТ

 


Сходни връзки

Разколът в 'Оборище': Седмина срещу Тошо Пейков | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди