изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:05 EEST
Около три милиона поклонници се очаква да посетят Кербала за шиитския празник Ашура    
По светаКербала. Около три милиона поклонници се очаква да пристигнат в Кербала в края на септември за предстоящия шиитски празник Ашура, предаде кореспондентът на агенция “Фокус” в Ирак Диан Даков.

Първите поклонници се очаква да започнат да пристигат още на 26 септември, кулминацията на тържествата е на 29 септември с молитва насрочена за 10 часа местно време. Изтеглянето на гостите за празника се очаква да стане около 1 – 2 октомври.
Ашура е шиитски празник, по време на който се празнува раждането на дванадесетия имам Ал Махди, за когото се смята, че все още е жив и, че ще се върне, за да възцари мир и справедливост на земята. Празникът се отбелязва в светите за шиитите места Кербала, Кдимия – Багдад и Наджаф.
По време на празника в зоната за отговорност на българския батальон ще се вземат специални мерки за нормално протичане на религиозния празник съвместно с полските сили, иракската полиция и националната гвардия. На два от входовете на града ще бъдат изградени допълнителни КПП с цел да се оказва помощ при насочване на поклонниците по най–удобните маршрути към джамиите и да не се допусне внасянето в града на оръжие, бойни припаси, взривни и други видове забранени вещества.
 


Сходни връзки

Около три милиона поклонници се очаква да посетят Кербала за шиитския празник Ашура | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди