изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:03 EET
БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 25 СЕПТЕМВРИ    
Ред и сигурностПрестъпления в страната

Разград. 26-годишен мъж от гр. Цар Калоян е убит рано тази сутрин, съобщават от РДВР. Инцидентът станал около 03 часа пред кафе-бар "Фреш" в града, когато скандал възникнал между Зилкяр М. /47 г./и 25-годишния И.Р.  По-възрастният извадил нож и успял да рани опонента си. Свидетел на разпрата станал Али Д. /26 г./,  който се опитал да ги разтърве, но разяреният Зилкяр  го атакувал и ранил смъртоносно. В болница за лечение е откаран И.Р, а Зилкяр М. е задържан в следствения арест на Разград. По случая е образувано следствено дело. Продължава работата по изясняване на причините за инцидента.

Пловдив. 26-годишен врачанин е задържан в полицейския арест за 24 часа в РПУ-Първомай. Вчера, след сигнал от граждани, автопатрул засича в града Яни Х. При последвалия обиск в него полицаите намират 28 пакетчета хероин. Материалите по случая ще бъдат докладвани на следствието.

София. 15-годишна джебчийка от Стара Загора е задържана от криминалисти на СДВР, малко след като успяла ловко да измъкне от джоба на 65-годишен мъж портмоне с пари и документи. Полицаите спипали невръстната гастрольорка на излизане от метростанция „Сердика”. Оказало се, че тя е известна на детска педагогическа стая. М.Й. е предадена на Трето РПУ.


 На 10 септември вечерта в Първо РПУ подала жалба 47-годишна столичанка. Тя обяснила, че същата вечер около 20.10 часа е била нападната и ограбена от непознат на ъгъла на бул. „Ситняково” и ул. „Гео Милев”. Полицаите скоро попаднали на следите на стария си познайник Димо Д. /22 г./и го задържали. Взета му е мярка за неотклонение „Парична гаранция”.


 Вчера във Второ РПУ са доведени Симеон Н. /21 г./ и Радослав Х. /19 г./ от София. Дуото решило да припечели от метални отпадъци. За целта през нощта на 24 срещу 25 септември те „атакували” склад на бул. „Мария Луиза” и успели да измъкнат  от там 23 железни пръта с дължина метър и половина. Новоизлюпените „бизнесмени”, обаче бързо били спипани от криминалистите. Двамата са предадени на районната прокуратура, а откраднатото е иззето с протокол.


 Друг техен „колега” е  доведен в Осмо РПУ. От проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че старият познайник на органите на реда- Сашо М. /27 г./, си имал „съдружник”, с който действали в късните нощни часове на денонощието.  Така преди 5 дни двамата атакували работилница в кв. „Дружба” и оттам отмъкнали решетка и винкели. Ден по-рано, след като разбили катинар, нахлули в склад на мебелна фирма на ул. „Подпоручик Йордан Тодоров” и задигнали месингови полилеи и кухненски плотове от алпака. После те предали откраднатото в пункт за вторични суровини. Работата по случая продължава. 


 Сигнал за измама е постъпил в дежурната част на Четвърто РПУ. Непознат мъж обикалял фирми, предлагащи лекарства и козметични продукти, под предлог, че открива нова аптека. Така той успял да получи на консигнация  богат набор от продуктите на стойност 65 хиляди лева. От проведените оперативно-издирвателни действия станало ясно, че автор на престъплението е известният на полицията Малин А. /42 г./. По случая е образувано дознание.


 Полицаи на ПУ- Подуяне задържаха Кирил В. /19 г./, известен с прякора „Лисицата”. Установено е, че на 19 септември той е „атакувал” РЕП, намиращ се близо до спирка в кв. „Хаджи Димитър” и отмъкнал вестници и списания. Сигнал за кражбата подала продавачката на следващия ден.  По информация на СДВР Кирил В. е криминално проявен, наркоман, вече осъждан. Материалите по случая са докладвани на районната прокуратура. МВР/НДТ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 25 СЕПТЕМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди