изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:18 EET
Барикело с Гран При на Китай    
КитайБразилецът Рубенс Барикело спечели историческият първия старт за Гран при на Китай и надградата от 5 милиона евро

Бразилецът Рубенс Барикело спечели историческият първия старт за Гран при на Китай. Пилотът на Ферари стартира от първа позиция и запази в края минимална преднина пред втория и третия в класиренето - Дженсън Бътън с БАР-Хонда и Кими Райконен с Макларън-Мерцедес.

На четвърта позиция остана Алонсо (Рено), а пети се нареди Монтоя (Уилямс БМВ). Истински подвиг направи талантливият японец Сато, който от 18 на стартовата решетка финишира на 6 позиция, която му даде 3 точки за генералното подреждане при пилотите.

Барикело отпи от шампионското шампанско за втори пореден път след победата му в Гран при на Италия на пистата "Монца" пред 14 дни. Това беше и негова девета победа в кариерата.

Отдавна спечелилият шампионската титла Михаел Шумахер имаше сериозни технически проблеми, които го принудиха да стартира последен, а в крайна сметка той завърши на 12 място, и бе принуден да стане свидетел на нещо рядко срещано в кариерата му - да бъде изпреварен от победителя с обиколка. Михаел Шумахер обаче постигна абсолютен рекорд за скорост на пистата в Шанхай, като завъртя 19-ата обиколка за 1:32,766 мин. Още в началото Пилето се закачи с "Ягуара" на Клиен, а 20 обиколки преид края трябваше да влиза принудително в бокса за смяна на спукана задна гума.

Състезанието протече при огромен интерес. На пистата в Шанхай присъстваха 160 000 зрители, които не спряха да аплодират любимците си. Според официалните данни удоволствието на Китай да има писта за Формула 1 е струвало на страната $ 325 млн.

Класиране на Гран при на Китай:
1. Барикело
2. Бътън
3. Райконен

Класиране на пилотите в шампионата:
1. Михаел Шумахер 136
2. Рубенс Барикело 108
3. Дженсън Бътън 79
4. Фернандо Алонсо 50

Класиране при конструкторите:
1. Ферари 244
2. БАР-Хонда 105
3. Рено 96

http://sport.netinfo.bg/   НДТ

 


Сходни връзки

Барикело с Гран При на Китай | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди