изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:08 EET
МС ПРЕДОСТАВЯ НА ДОБРИЧ 210 ДЕКАРА ЗЕМЯ И 35 СГРАДИ    
Новини

Идеята е там да се реализира пилотен проект за изграждане на жилища за социално слаби семейства. Община Добрич ще получи за безвъзмездно ползване и сградата на бившия ТЕЦ



Терен с площ 210 290 кв. м и 35 сгради, досега публична държавна собственост, управлявана от Министерството на отбраната, ще бъде предоставен безвъзмездно на община Добрич. Решението е взето на заседание на Министерски съвет на 23 септември, съобщи на пресконференция в Добрич вицепремиерът Пламен Панайотов. Ненужните имоти на БА се предостявали там, където е на лице добро управление. "Община Добрич е типичен пример за едно добро е модерно управление" - каза П. Панайотов. Безвъзмездно предоставените земя и сгради се намират на бул "25 септември" и щели да бъдат предназначени за социални нужди на региона, в зависимост от преценката на общинското ръководство на Добрич. Предвиждало се там да се реализира пилотен проект за изграждане на жилища на социално слаби семейства.

Вицепремиерът очерта и някои по-общи аспекти на политиката на българското правителство, имащи пряко отношение към развитието на Добричка област. Предвиждало се увеличаване на амортизационните норми в случай, че се инвестира в съоръжения и други производствени мощности. При увеличение на амортизационната норма от 30 на 50 процента, щял да се освободи огромен финансов ресурс, който може да се използва за засяване на допълнителни площи. "А знаем, че Добрич и Добруджа са известни с това, че хлябът, който се яде в половин Европа, е благодарение на сортове, произведени тук, в региона". До края на годината ще бъде изпълнено обещаното от Министерството на младежта и спорта реконструиране и покриване на двете спортни зали в региона, обяви П. Панайотов. Правителството имало намерение да предостави за общинско ползване по линия на Министерството на енергетиката и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството сграда, строена на времето за ТЕЦ.

С повече от три пункта в полза на добричлии се развивал ръстът на безработицата, за страната тя била 11,94 процента, а средната за региона - 8,31 процента, заяви П. Панайотов. Над 3000 души от началото на годината били започнали работа в областта. Само за тази годината по линия на Социално инвестиционния фонд в Добрич били инвестирани 2 532 000 лева за обекти, които се ползват от 18 000 души. П. Панайотов съобщи, че по допълнителната инвестиционна програма на правителството на НДСВ в региона на края на годината ще бъдат реконструирани пътни отсечки на обща стойност 2 326 000 лева от второкласната и третокласната пътна мрежа.

Община Добрич е от общините, които стриктно спазват финансовата дисциплина, подчерта П. Панайотов. В тази връзка, съобразно решение на Политическото ръководство на НДСВ, Добрич щяла да бъде сред общините, които ще бъдат допълнително поощрени от преизпълнението на бюджета. На утрешното заседание на Политическия съвет министърът на финансите Милен Велчев щял да докладва за конкретните възможности.

Българското правителство отстоява интересите на българските граждани не само от гледна точка на намаляване на всички данъци, но и от гледна точка на отстояване възможностите за повишаване на доходите, подчерта П. Панайотов. Той обясни, че с увеличаването на минималната работна заплата от 1 януари с 30 лева, с намаляване на най-ниската ставка на данъците от 12 на 10 процента и с увеличението на необлагаемия минимум на 130 лева данъкът върху 150 лева щял да е 2 лева.

 


Сходни връзки

МС ПРЕДОСТАВЯ НА ДОБРИЧ 210 ДЕКАРА ЗЕМЯ И 35 СГРАДИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди