изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:57 EET
СЕЛА, ЗАБРАВЕНИ ОТ БОГА    
Новини"От ВиК и Енергото отказват да идват в селата, за да отстраняват аварии... Не искат да ни изкупуват млякото... Хлябът на хората се доставя през ден... Камионите непрекъснато разсипват жито, след като попадат в дупки..."

 Това са част от проблемите, пред които са поставени жителите на седем добрички села, а и на още четири, към които има отбивки, заради лошото състояние на път III 7105 и за които разказаха в редакцията на "Нова добруджанска трибуна" бившият кмет на с. Житница Васил Минчев и кметският наместник на с. Пчелник Женя Александрова. Както вестникът ни писа, хората от тези села ще излязат на протест на 29 септември в центъра на с. Житница заради лошото състояние на пътя Добрич-Козлодуйци-Лясково-Житница-Пчелник-Балик.

"Три години водим кореспонденции с различни институции и проблемът все не се решава" - сподели Ж. Александрова. Писането на писма започнало още при предното правителство, тогава отговори така и не били получени. Кореспонденцията със сега управляващите ни довела до безрезултатна среща през юни м.г. в областна управа. На нея било отговорено на жителите на селата, че сега са значими пътищата в Северна България, Тракия и по Черноморието. Отговор хората получили и на едно от поредните писма - които изпратили до председателя на Народното събрание Огнян Герджиков и до министър-председателя Симеон Сакскобургготски. От НС им пратили писмо, с което задължавали министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Церовски да даде отговор в парламента и на създадения за решаване на проблема Инициативен комитет. Поради липса на такъв хората отново писали на МРРБ и отново не получили отговор. След което решили да започнат протестни действия. Ж. Александрова сподели за НДТ и един интересен факт, който тя и Васил Минчев не пожелаха да коментират. През 2003 г. в Държавен вестник била публикувана процедура за обявяване на търг на изпълнител на ремонта на пътя, класирана била и фирма изпълнител. Ремонтът трябвало да приключи до края на 2003 г.

От изпълнителна агенция "Пътища" съобщили, че за ремонта ще са необходими почти 2 милиона лева. Пътят не бил преасфалтиран от 1973 година. Само позакърпване на отсечката Добрич Житница била направено през 2000 г.

През юни т.г. недоволните създават Инициативния комитет, който се оглавява от Васил Минчев. В състава му влизат 23 души от седемте села. Покана да се включат в протеста е отправена към ръководството на община Добричка. Протестиращите са склонни и на по-сериозни действия - като затваряне на пътища, например.

"Проблемът е много сериозен. Хората от Добрич все по-рядко идват да видят възрастните си родители..." - допълва Женя Александрова.

 


Сходни връзки

СЕЛА, ЗАБРАВЕНИ ОТ БОГА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди