изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:17 EEST
"КОЛКО БИХ ВИ ПЯЛА, АКО МОЖЕХА ГОДИНИТЕ ДА СЕ МАХНАТ.."    
Новини

Каза пред зала "Добрич" развълнувана Верка Сидерова - новият почетен гражданин на Добрич. Залата я посрещна на крака



В деня на Добрич по традиция в зала "Добрич" се проведе тържествена сесия, на която бе обявен избраният от общинските съветници почетен гражданин. Тази година, както НДТ писа, бе избрана народната певица Верка Сидерова. Славеят на Добруджа бе посрещната от залата със ставане на крака и бурни аплодисменти. Самото й излизане на сцената бе под звуците на емблематичната за нея песен - "Лале ли си, зюмбюл ли си", а със стъпването си на подиума Верка Сидерова, независимо от годините, запя. Кметът Детелина Николова и председателят на Общинския съвет д-р Мирослав Попов я приветстваха, като й връчиха почетния знак и грамота. С вълнение и трепет в гласа тя сподели пред всички присъстващи на тържествената сесия: "Няма думи, с които да се изкаже голямата човешка благодарност към целия състав общински съветници и всички жители на Добрич. Благодаря ви от сърце. Това признание за мен е много ценно - да те признаят в родния ти край... Колко бих ви пяла, ако можеха годините да се махнат, поне 10-20 години".

На сесията присъстваха вицепремиерът Пламен Панайотов, посланикът на Беларус, консулите на 5 европейски страни, депутати от НДСВ, ДПС, бивши и настоящи кметове на Добрич, кметове от съседни общини, гости от побратимените градове, почетните граждани Ани и Хари Летау, д-р Андре Гредел, Акиле Марини - директор на фестивала "Светът в музика" и редица други, както и много жители. Самото заседание започна с изслушването на химните на Р България, Добрич и химна на обединена Европа. Приветствие към всички присъстващи поднесе кметът Д. Николова, като в него отбеляза, че Добрич и Добруджа празнуват освобождението ни от 27-годишно чуждо владичество. Тя добави още, че без България няма Добруджа и без Добруджа няма България.

От името на управляващата партия приветствие към добричлии поднесе Веселин Близнаков - секретар на политическото ръководство на НДСВ и председател на парламентарната комисия по енергетика. В краткото си експозе той отбеляза, че през тези трудни 27 години за Южна Добруджа населението е дало над 20 хил. жертви, а над 26 хил. души са били изпратени в лагерите. Той добави още, че смята, че Добрич ще се превърне в център за развитие на бъдещите възобновяеми енергийни източници. Н. Превъзходителство посланикът на Беларус Александър Попов също поздрави жителите на Добрич, като отбеляза, че за последните 2 години стокообменът между двете държави е нараснал 2 пъти. По повод Деня на Добрич поздравителни адреси в общината са получени от президента Георги Първанов, премиера Симеон Сакскобургготски, министрите Лидия Шулева, В. Церовски, Филиз Хюсменова, посланика на Китай, на Турция, началника на генералния щаб на Българската армия ген. Колев, съветника на президента ген. Михов, кметове на общини и много други.

След закриването на тържествената сесия Детски хор Добрич с диригент маестро Захари Медникаров и Камерният оркестър изнесоха кратък концерт. Участие взе и пианистката проф. Галина Врачева - преподавател по концертна импровизация в консерваторията в Амстердам. Тя спонтанно изпълни импровизация по песни на Верка Сидерова, вместо обявеното изпълнение по П. Хаджиев. НДТ

 


Сходни връзки

"КОЛКО БИХ ВИ ПЯЛА, АКО МОЖЕХА ГОДИНИТЕ ДА СЕ МАХНАТ.." | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди