изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:59 EEST
ГЕРМАНЕЦ - ДОБРИЧКИ ЗЕТ, ГРЪМНАТ С... ПОЛИЦЕЙСКИ ПИСТОЛЕТ    
Ред и сигурност

Експерти ще изяснят мистериозната смърт през август край Добрич на 68-годишния германец Хорст Хайзенмайер



Намереният край Добрич труп преди месец се оказа на 68-годишния Хорст Хайзенмайер. Около мистериозната му смърт са навързани няколко други престъпления, според източник на вестника. Тялото било открито с въже на шията и с изстрел в слепоочието.

Хайзенмайер имал законно сключен брак в Германия с 32 години по-млада от него добричлийка. При предишните си идвания в Добрич възрастният мъж купил на половинката си лек автомобил и къща. На 20 май тази добричкият зет пристигнал за последно през ГКПП Дунав мост с личния си автомобил “Опел Колибра”.

Няколко дни по-късно германецът се бил скарал със съпругата си и запрашил с автомобила си към близкия пояс да се самоутешава. Пренощувал там, а на сутринта издърпал късмет - собственикът на близката нива го прибрал в апартамента си на квартира.

Не е ясно в какви отношения са били съпрузите, но явно са били драматично обтегнати, защото на 19 август през нощта Хайзенмайер направил опит да подпали къщата на тъща си в село Паскалево. Огнеборците потушили огъня, но германецът оставил достатъчно улики срещу себе си.

След палежа Хайзенмайер се укривал в поясите край Добрич, докато полиции са го издирвали из цялата област. На следващата нощ германецът подпалил и опела си с всички лични документи за самоличност, но черна котка му минала път - бил засечен случайно от машинист на товарен влак.

След запитване в Интерпол станало ясно, че колата е на злополучния добрички зет-чуждоземец Хорст Хайзенмайер. Установило се още, че той е съден в Германия за незаконно притежаване на ловно оръжие, както и да плаща издръжки на бившата си съпруга и двете си дъщери.

Тялото на Х. Хайзенмайер с въже на шията било открито на 23 август от бостанджии на 3 км от Добрич. Съдебната експертиза обаче установила, че изстрел от пистолет е пробил слепоочието му. Оръжието било открито под мъртвото тяло. Самоличността на трупа била установена десетина дни по- късно. Доказано било, че пистолетът, с който е стреляно, е “Валтер”, откраднат от столично ченге още през 1993 година. В пълнителя имало два патрона. Според същите източници, през последните две години пистолетът се е "подвизавал" из Добричка област и с него са извършени поне два въоръжени грабежа.

Предстои експерти окончателно да се произнесат дали Хорст Хайзенмайер е убит, или се е самоубил, както и как откраднатият полицейски пистолет се е оказал на мястото на престъплението. НДТ

 


Сходни връзки

ГЕРМАНЕЦ - ДОБРИЧКИ ЗЕТ, ГРЪМНАТ С... ПОЛИЦЕЙСКИ ПИСТОЛЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди