изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:41 EEST
ДОБРИЧ Е КЛЮЧОВ РАЙОН В ПРОЕКТ НА БЕЛАРУСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО    
Новини

В петък вицепремиерът на Беларус Владимир Дражин се срещна с областния управител Иван Иванов



Вицепремиерът на Беларус Владимир Дражин в петък посети Добрич и се срещна с областния управител Иван Иванов. Делегация от бившата руска република бе в България по повод международен конгрес по биатлон и във връзка с намеренията на столицата Минск да е домакин на следващите международни състезания. Паралелно с това на високо ниво се разглеждат въпроси, свързани с икономическото и културното сътрудничество между двете държави.

Г-н Дражин е поздравил областния управител във връзка с празника на Добрич - 25 септември. Двамата са разговаряли и за икономическото и културно сътрудничество между нашата област и Беларус.

На импровизирана пресконференция преди това вицепремиерът заяви, че Добрич е най-вероятния регион за проект на беларуското правителство. Идеята е тук да се сглобяват трактори от завода в Минск. Основен участник в сътрудничеството се очаква да бъде фирмата "Агротехника плант". А що се отнася до завод "Хан Аспарух", г-н Дражин обясни, че фирмата желае подобно сътрудничество, но окончателният избор ще бъде направен след мониторинг.

През последните две години стокооборотът между България и Беларус е нараснал два пъти. За първите седем месеца на 2004 г. стойността на износа от Беларус за България е 12.5 милиона долара, което е с 2.5 милиона повече от българския износ за Беларус. Става въпрос основно за трактори, големи камиони, продукти на химическата индустрия. 40 процента от износа от България за Беларус са лекарства.

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ Е КЛЮЧОВ РАЙОН В ПРОЕКТ НА БЕЛАРУСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди