изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:42 EEST
Местният парламент в Балчик даде зелена светлина за газифициране на региона    
Новини    Общинският съвет на Балчик взе решение общината да се присъедини към регион  “Добруджа”, който ще бъде газифициран от “Черноморска технологична компания” АД, притежаваща лиценз от Държавната комисия за енергийно регулиране от 26.02.2004 г.

Предложението е направено от управителя на фирмата Никола Дуков в средата на този месец.

Намерения за газифициране има от страна на курортния комплекс “Албена”, който е на територията на община Балчик, а при декларирано желание, могат да бъдат снабдявани с газ Балчик и Кранево.

След като кмета на общината депозира молба за включване в региона, за който компанията притежава лиценз, фирмата ще внесе необходимите документи за включване на общината в инвестиционните планове на регион “Добруджа”.

Справка на Балчик Инфо показва, че "Черноморска технологична компания" АД е основана и регистрирана по търговския закон с фирмено дело №4175 през 1993 година под името "Черноморска технологична групировка" ООД. В периода до специализацията на фирмата в газоразпределителния бранш и акционирането и с настоящото име, компанията е работила като консултантска и технологична структура в областта на морските проучвателни и обслужващи дейности, в това число за западните нефтени компании. "Черноморска технологична компания" АД практически се насочва в областта на инвестиционната дейност и търговията, свързана с разпределението на природен газ със спечелването на първия търг в град Търговище през 1994 година. От тогава до настоящия момент основен предмет на дейност е пренос и разпределение на природен газ. От създаването си "Черноморска технологична компания" АД се ръководи от нейния генерален директор д.т.н. Никола Грудев Дуков. От 2001 година дружеството има издадени лицензии от Държавната комисия за енергийно регулиране за разпределение на природен газ на територията на общините Добрич и Търговище, като захранва с природен газ по-голямата част от големите обекти от индустриалния сектор в тези общини.

http://news.balchik.info   НДТ
 


Сходни връзки

Местният парламент в Балчик даде зелена светлина за газифициране на региона | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди