изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 03:58 EEST
ВДИГАНЕТО НА ЕМБАРГОТО НА ЕС СРЕЩУ ЛИБИЯ Е ЛОША НОВИНА ЗА ОСЪДЕНИТЕ БЪЛГАРИ    
НовиниВдигането на търговското и оръжейното ембарго на Европейския съюз срещу Либия няма да се отрази добре на осъдените българи. Това каза Пол Хавеланд от "Бритиш медикъл джърнъл" пред Би Би Си.

Експертът заяви, че със сигурност е имало много моменти през последната година, когато западът е дал на Кадафи точно това, което той е искал, без да е ясно дали Либия ще направи нещо в замяна. Относно идеята на либийския външен министър България да плати компенсации на семействата на заразените деца, Хавеланд коментира, че едва ли Европейският съюз смята този въпрос за сериозен. Според експерта вероятно в Брюксел не смятат, че съюзът трябва да осигури плащането на компенсации.
България се надява натискът на западните й съюзници върху Либия да принуди Триполи да освободи петте медицински сестри. Това заяви за "Ройтерс" българският министър на правосъдието Антон Станков.
Министърът изрази убеждението си, че при решението си либийският съд е пренебрегнал съществени доказателства. Те показват, че епидемията от СПИН в детската болница в Бенгази е започнала преди българските медици да пристигнат в средиземноморския град. Станков изтъкна, че България е обжалвала присъдите пред Върховния либийски съд и ще изпрати през октомври екип от адвокати в Либия. Те ще се опитат да получат дата за обжалването. По думите му, това е последният шанс за осъдените българи. bTV/НДТ
 


Сходни връзки

ВДИГАНЕТО НА ЕМБАРГОТО НА ЕС СРЕЩУ ЛИБИЯ Е ЛОША НОВИНА ЗА ОСЪДЕНИТЕ БЪЛГАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди