изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:56 EET
Сорос налива още пари за агитация срещу Буш    
По света   Американският милиардер и филантроп Джордж Сорос, който вече дари около 18 милиона долара на организации, които да работят за загубата на президента Джордж Буш, възнамерява да даде допълнително още 2-3 милиона за предизборна пропаганда против Буш, предаде Асошиейтед прес.

Роденият в Унгария финансов магнат ще изхарчи парите за посещения в десетки градове, за изпращане на поне 2 милиона брошури до избирателите и за реклами в национални и местни вестници.

В същото време последните проучвания на общественото мнение сочат, че засега Буш се ползва с по-голяма подкрепа в сравнение със съперника си Джон Кери.

До този момент с парите на Сорос бяха създадени организациите America Coming Together (ACT) и MoveOn.org, чиято задача е да запознаят американците с гледната точка на Сорос.

"Независимо от тексаското му самохвалство, Джордж У. Буш няма качествата да бъде наш върховен главнокомандващ", заяви Сорос на пресконференция във вторник.

В сряда във в. Уолстрийт джърнал се появи рекламен материал на Сорос "Защо не трябва да преизбираме Джордж Буш", който започва с инвазията в Ирак.

"Президентът Буш не обърна внимание на всички критики, наричайки ги непатриотични. Когато той каза:"или сте с нас или сте с терористите", аз чух в ушите си тревожен звън", казва Сорос.

Финансираните от милиардера организации разпространяват листовки и други агитационни материали, произвеждат и публикуват реклами в медиите, а трима популярни американски певци записаха с парите на Сорос песен против Буш. Дейността на тези организации няма формални отношения с предизборния щаб на опонента на Буш - кандидата на Демократическата партия Джон Кери.

Сорос още преди две години заяви, че провеждана от Буш политика противоречи на прокламираната от него концепция за "отворено общество". Милиардерът се противопостави решително на войната в Ирак.

Според социологическите проучвания Буш води пред Кери

Президентът Буш се радва на по-голяма популярност от кандидата на демократите за предстоящите през ноември избори в САЩ Джон Кери сред социални групи като католиците и висшистите. Това показват резултатите от проучване на общественото мнение, осъществено от института Пю, предаде Асошиейтед прес.

48% от анкетираните биха гласували за настоящия президент, а 40% - за кандидата на демократите. Буш е увеличил преднината си пред Кери, въпреки че е намалял делът на американците, които смятат, че той би се справил по-добре с иракския въпрос от сенатора от Масачузетс. 46 на сто от анкетираните дават предпочитанията си по въпроса на настоящия президент, а 38 на сто за неговия опонент.

Кери изостава с цели 24 процента по въпроса за тероризма, но вдъхва повече доверие на гласоподавателите по икономическите теми.

Двамата имат равни резултати сред жените и младите. Буш обаче се радва на по-голяма популярност сред католиците и хората с висше образование. Той води пред Кери сред тези две категории съответно с 49 срещу 39 и с 50 срещу 37 процента.

Си Ен Ен съобщи във вторник, че Буш се ползва с подкрепата на 52% от евентуалните гласоподаватели, а Кери е предпочитан от 44%. Независимият кандидат Ралф Нейдър засега събира 3%. Това сочат данните от проучване на Си Ен Ен, Ю Ес Ей Тудей и Галъп, където статистическата грешка е 4 проценти пункта.

Сред регистрираните избиратели 53% дават подкрепа за Буш; 42% - за Кери и 3% за Нейдър.

http://mediapool.bg/

 


Сходни връзки

Сорос налива още пари за агитация срещу Буш | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди