изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:43 EEST
Крадат диаманти за $14 млн. от Лувъра    
По светаЩандът със скъпоценните камъни бил оставен 15 мин без надзор, нямало аларми и камери


Париж. Два диаманта на обща стойност 14,2 млн. долара бяха откраднати от бижутерско изложение в Лувъра в Париж, съобщи АП. Те били изложени на щанда на прочутата швейцарска бижутерийна компания Chopard. Кражбата станала в късния следобед завчера, когато служител на компанията решил да си почине и да се разходи. Щандът бил оставен без надзор за около 15 минути, което било достатъчно за ловките крадци. Те отворили витрината и откраднали ценните камъни. Единият е бял диамант 47 карата и цената му е 7,4 млн. долара, а другият е син 15,7 карата с цена 6,8 млн. долара. Полицаите, които дошли на място, установили, че в изложбената зала не е имало камери за наблюдение. Липсвали и аларми. Всички полицаи са били по местата си, но те били разположени по входовете на залата. Според служителите на реда подобна липса на охрана е изключително рядка и онези, които са се възползвали от това положение, са истински професионалисти. "Всичко е станало за секунди", обясни Кристиан Деидер шеф на изложението.
Залата Carrousel du Louvre, която е в рамките на комплекса около музея Лувър, обикновено се използва за представяне на търговски стоки или на модни шоута. През последната седмица в нея се провежда изложение на антики и бижута, в което участват над 100 търговци. Тук са събрани най-скъпите и редки екземпляри от скъпоценности и антични предмети.
http://www.standartnews.com/
 


Сходни връзки

Крадат диаманти за $14 млн. от Лувъра | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди