изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:51 EET
Симеон стана “Син на Мадрид”    
Новини   Сакскобургготски се връща за първи път като официално лице в града

Премиерът Симеон Сакскобургготски се среща с испанския си колега Хосе Луис Сапатеро следобед в сряда. Три часа по-късно той и съпругата му Маргарита Гомес Асебо ще вечерят с краля на Испания Хуан Карлос и кралица София.
За разлика от първото посрещане, което е строго официално което домакините са подготвяли близо три месеца, срещата в двореца ще е като между роднини и приятели.
Българският министър-председател се връща за първи път като официално лице в Мадрид, където е живял в изгнание близо 50 години. Поканата му дойде от социалистическото правителство, което спечели изборите през март т. г. Покани го лично Сапатеро когато двамата се видяха на срещата по разширяване на ЕС в Дъблин през май. Това е втората подобна визита от 1989 година. Преди това бившият премиер Иван Костов бе прието от испанския си колега Хосе Мария Аснар през 2000 г.
Сакскобургготски ще остане в Мадрид три дни, като последният е отделен само за срещи с представители на българската общност. Според различни информации той няма да отиде до дома си, но това ще е възможно за съпругата му, която ще присъства официално само на обяда с кралската фамилия.
Веднага след кацането на самолета пък тримата министри в делегацията - Лидия Шулева, Соломон Паси и Николай Свинаров ще отидат на срещи с колегите си от испанското правителство. С министъра на икономиката ни пътуват и 8 бизнесмени. Тяхна грижа е търсенето на испански инвеститори за България. В момента Испания е на 15-о място по инвестиции у нас с около 100 милиона евро. Целта е да е сред първите.
По време на посещението си Сакскобургготски ще се поклони пред паметника на жертвите от терористичния атентат от 11-ти март на гара "Аточа".

http://www.zone168.com/

 


Сходни връзки

Симеон стана “Син на Мадрид” | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Симеон стана “Син на Мадрид”
Автор: Anonymous да 2004-09-29 @ 19:58 EEST
Мадрид да си прибира детето у дома!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди