изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:17 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 29 СЕПТЕМВРИ    
Ред и сигурност

Заловени са наркопласьори



София. Наркопласьори бяха заловени при специализирана полицейска операция в района на столицата. До кооперация в ж.к. „Банишора” криминалисти задържаха двама стари познайници Тихомир А. /25 г./ и Методи Г. /24 г./ . При последвалия обиск в тях са открити три найлонови топчета с хероин, а малко по-късно оперативна група на Второ РПУ извършва претърсване в района  и намира още 11 топчета от същия наркотик. Двамата пласьори, регистрирани за различни престъпления, са задържани за 24 часа в районното управление, след което - предадени на следствието. По случая е образувано следствено дело. При друга проверка от патрул на Четвърто РПУ е заловен Васил Д. /20 г./. Той е засечен на автобусна  спирка на бул. „П.Ю.Тодоров”. В него е намерен плик с около 85 гр марихуана и още осем пакетчета с амфетамин. Задържаният дилър е предаден на дежурния следовател с преписка по случая и заловената дрога.


Взломаджии са задържани на местопрестъплението от автопатрул на Второ РПУ. Петко В. /23 г./, осъждан, и Христина Б. /28 г./, регистрирана за различни престъпления, тъкмо разбивали входната врата на апартамент в кв. „Надежда”, когато „акцията” им била осуетена от полицейските служители. Двамата са задържани за 24 часа. Работата по случая продължава.

Македонец, успял ловко да задигне от колата на сръбски гражданин 1500 евро, фотоапарат „Канон”, лични вещи и документи е установен и задържан от криминалисти на ПУ „Илинден” – Трето РПУ. Издирвателните действия започнали, след подадена от пострадалия жалба. Той обяснил, че двама непознати го издебнали на бул. „Сливница”, докато сменял спуканата автомобилна гума. Оказало се, че автори на кражбата са Юсуф И. /34 г./, известен на полицията, и сръбски гражданин, който полицията продължава да издирва. Македонецът е предаден на следствието с образувана по случая преписка. 


Обявен за общодържавно издирване попадна в ареста на Четвърто РПУ, малко след поредния му набег в апартамент на бул. „Н.Й.Вапцаров”. Всичко започва след сигнал за обир в столичния дом, от който неизвестни апаши задигат пералня машина и друга  битова техника. Оказва се, че Марин Я. /34 г./, осъждан и издирван за други извършени престъпления, действал заедно с Ивайло Б. /36 г./, също осъждан. Двамата са задържани за 24 часа в полицейския арест, а при последвало претърсване в квартирите им е намерено и иззето откраднатото.


РДВР-София. Вчера в РПУ-Ихтиман граждани сигнализирали за  кражба на разпределителна жп стрелка, собственост на завод “Електроди”АД. Стрелката служела за ръчно пренасочване на коловозите. Служителите на реда действали светкавично и така разкрили автора на кражбата - Стоян В. /45 г./ от Ихтиман. Той е задържан в полицейския арест за 24 часа.  Работата по случая продължава.


 Негов „колега”, специализирал се в автокражби, е заловен от служители на РПУ-Етрополе. Преди два дни собственик на лада паркирал колата си на улицата и малко по-късно установил, че возилото липсва, но не сигнализирал веднага за инцидента. За зла участ на крадеца, късно същата вечер той е спипан от дежурен автопатрул в гр. Правец при рутинна проверка. Оказва се, че Пламен А. /24 г./ е седнал зад волана след употреба на алкохол. Полицаите му съставят протокол и той е принуден да остави ладата на паркинга в града. Едва когато на другия ден собственикът на колата подава жалба за кражбата й, става ясно, че паркираният в Правец автомобил е краден.По горещи следи полицаите задържат и  Пламен А. От допълнителна справка става ясно, че той е осъждан, с висящи дела.


Служител от охраната на съдебната власт в Софийския централен затвор пострада леко след  свада във фитнес зала в Годеч. По първоначални данни, докато 27-годишният мъж тренирал върху него връхлетели и започнали да го налагат Павел Я. /50 г./, Огнян Г. /27 г./ и Станой Г. от Етрополе. След получения сигнал, служителите на реда успели да заловят двама от нападателите: Павел Я. И Огнян Г. Третият от групата успял да избяга и е обявен за издирване. По допълнителна информация от РДВР-София, служителят на съдебната власт имал стари разправии с нападателите си.


Бургас. Вчера около 15.00 ч. в района на ул. “Иван Шишман”  полицейски служители  забелязали двама младежи докато изхвърлят на тротоара пакетче, обвито в станиол. При последвалата проверка станало ясно, че в него има 21 опаковки с хероин. Самоличността на младежите също е установена – това са :  Недко К. /21 г./ и 16-годишната С.К., и двамата от Бургас. Работата по случая продължава съвместно с Окръжна следствена служба Бургас.

Пловдив. Бързо полицейско производство е образувано срещу водач на лек автомобил, отказал да изпълни полицейско разпореждане. Сцената се развила в понеделник около 23 часа на бул.”Цар Борис ІІІ Обединител”, когато автопатрул на районното управление  спрял за рутинна проверка “Опел Астра”, управляван от Владимир Б./40 г./ от Пловдив. При поискване на документите, шофьорът отказал, рязко потеглил с колата и така закачил и влачил около20 метра единия от главните сержанти. За щастие полицаят няма тежки наранявания. Владимир Б. е задържан за 24 часа  в районното полицейско управление.


Благоевград. Известен на органите на реда е задържан в РПУ -  Гоце Делчев. Вчера около 16.00 ч. пияният Иван Ч. /38 г./ се развихрил на градския кооперативния пазар. Той се нахвърлил срещу служител на реда с обиди и закани, а когато полицаят се опитал да го задържи, Иван Ч. пуснал в действие юмруците си. По  случая е образувано полицейско дознание.


Ямбол. След близо денонощие работа служители от регионалната дирекция разкриха и задържаха шофьор, който при пътно-транспортно произшествие блъсна и уби на място 59-годишен велосипедист. След катастрофата 35-годишният Недялко Х.  от с. Детелина, общ. Карнобат, изчезва от местопроизшествието и укрива автомобила си. Криминалистите започват да разследват случая и скоро попадат на колата му. Така те стигат и до беглеца. Късно снощи Недялко Х. е разпитан пред съдия. Процесуално-следствените действия продължават.Срещу задържания е образувано следствено дело. МВР/НДТ

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 29 СЕПТЕМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди