изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:20 EET
Серия атентати с коли-бомби в Багдад    
НовиниБагдад. Най-малко 41 души, повечето от които деца, са загинали при серията експлозии на три коли-бомби в Багдад, съобщи източник от болница “Ярмук”. По думите му сред загиналите трима са мъже, една е жена, а останалите са деца.


По-рано министерството на здравеопазването в Багдад съобщи за 20 загинали при трите атентата. По данни на представител на иракските сили за сигурност две коли-бомби, разположени от двете страни на пътя, са се взривили при преминаването на американска военна колона. Според очевидци колите са се взривили по време на тържествената церемония по откриването на нова помпена станция, намираща се непосредствено до мястото на експлозията. Третата кола е избухнала пред контролен пост на Иракската национална гвардия.
Трите коли-бомби избухнаха, след като по-рано американски войник и двама иракчани загинаха при експлозия на кола-бомба край американска военна база в западната част на Багдад. В изявление на армията на САЩ се посочва, че 13 души са били ранени при взрива. При експлозия на кола-бомба близо до американската база в Багдад са ранени четирима американски войници, съобщи преди това АФП, позовавайки са на американски военен говорител.
Четирима иракчани загинаха, а 16 бяха ранени също при експлозия на кола-бомба в град Талл Афар в Северен Ирак.
ФОКУС
 


Сходни връзки

Серия атентати с коли-бомби в Багдад | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди