изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 02:31 EEST
Кметът на Мадрид официално присъди званието на Симеон Сакскобургготски “Син на Мадрид”    
По света   Мадрид. Министър-председателят на България, който е на официално посещение в Испания, получи на извънредно заседание на общинския съвет в кметството на Мадрид почетната титла “Син на Мадрид”, предаде испанската агенция ЕФЕ.

Званието се присъжда на българския премиер, защото е живял в продължение на 50 години в испанската столица, “чиято атмосфера и изтънчено чувство на хумор ме придружаваха навсякъде”, е заявил Симеон Сакскобургготски на официалната церемония.
Орденът “Син на Мадрид” бе връчен от кмета на Мадрид Алберто Риус-Гаярдон. “Испанската столица не е забравила чара на присъствието на Симеон Сакс Кобург Гота”, е заявил Алберто Риус-Гаярдон. Той е определил като “необичаен” политическият опит на българския премиер, който е бил цар на България, страна, която сега е република. “Уникалност, която ни припомня, че когато призванието е истинско, държавният служител от класа не се приспособява лесно към приетите правила”, е добавил кметът на Мадрид. “Това означава, че Симеон Сакскобургготски е имал необходимата смелост да обясни на съгражданите си трудностите на свободата, във време на реалнат несъстоятелност на фалшивите гаранции или опасностите пред обществото при управляващия модел в който България в продължение на десетилетия”, е добавил Алберто Риус-Гаярдон.
На свой ред българският премиер, придружаван на церемонията от съпругата си, е благодарил сърдечно за оказаната чест, след като е получил ордена, и е потвърдил “обещанието ми като личност, като български гражданин, като премиер, да подкрепя всеки проект между двете столици, Мадрид и София”. По думите му Испания и България са имали сходен исторически път, борейки се за независимост и за установяване на демокрация; две страни от Южна Европа, гостоприемни и открити към диалог”.
Симеон Сакскобургготски отново е изразил съболезнованията си на семействата на жертвите от атентатите от 11 март, ден, в който, по думите му, “загубихме четирима съотечественици”. Той е подчерта, че “повече от всякога Мадрид разполага с безусловната подкрепа на неговия син”.  ФОКУС
 


Сходни връзки

Кметът на Мадрид официално присъди званието на Симеон Сакскобургготски “Син на Мадрид” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди