изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:27 EET
ГЛОБЯВАТ МИТНИЧАР, ЗАЩОТО ТРЕТИ ПЪТ НЕ СЕ ЯВЯВА НА ДЕЛО КАТО СВИДЕТЕЛ    
Новини

За 25 октомври бе отложено съдебното дело срещу Гавраил Орманджиев и Деян Симеонов, които бяха хванати на ГКПП-Кардам, при опит да пренесат дрога от Истанбул за Румъния



Съдебното дело срещу Гавраил Манолов Орманджиев /35/ и Деян Ангелов Симеонов /40/, които бяха задържани преди две години при опит да пренесат дрога през граничния пункт на Кардам, вчера бе отложено за 25 октомври. Окръжният съд взе това решение поради неявяването за трети пореден път в съдебната зала на митничар като ключов свидетел. На служителят бе наложена и глоба от 100 лева.

НДТ припомня, че Гавраил и Деян бяха хванати през юли 2002 г. на ГКПП-Кардам, при опит да пренесат от Истанбул за Румъния кокаин с тегло 10 кг и 123 грама и стойност близо 974 000 лева, скрит в резервната гума на автомобила. Според разследването, Гавраил Орманджиев се срещнал в Истанбул с турчин на име Ибрям и се съгласил да пренесе дрогата до Констанца срещу възнаграждение от 2000 евро. В Добрич навил за това и Деян Симеонов, който работел като таксиметров шофьор. Купили за целта лек автомобил "Рено". Симеонов си извадил нов международен паспорт, защото в стария имал 158 печата за влизане и излизане от България и се опасявал, че това може да привлече вниманието на граничните служители. Деян тръгнал от Истанбул и преминал безпрепятствено през ГКПП-Малко Търново. В Добрич към него се присъединил и Гавраил и тръгнали за Констанца. На ГКПП - Кардам, митничарите се усъмнили в необичайно тежката резервна гума и така открили дрогата.

На заседанието вчера съдът разпита и началника на Регионалното звено "Сигурност" при РДВР в Добрич. Той разказа как е действала полицията. В залата бе донесена и резервната гума като веществено доказателство по случая.

Подсъдимите Гавраил и Деян поддържат версията, че не са знаели за дрогата и неизвестен я е сложил в гумата, без те да знаят.

 


Сходни връзки

ГЛОБЯВАТ МИТНИЧАР, ЗАЩОТО ТРЕТИ ПЪТ НЕ СЕ ЯВЯВА НА ДЕЛО КАТО СВИДЕТЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди