изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:51 EEST
УПРАВНИЦИТЕ ДА ОБЯСНЯТ КАКВА ЩЕ Е УЧАСТТА НА ЗДРАВНО НЕОСИГУРЕНИТЕ    
ОбществоВъзмушението си от българските управници заради заплащането на медицинските услуги от здравно неосигурени лица, което влиза в сила от днес, изразява в електронното издание на в. "Нова добруджанска трибуна" наш съгражданин, пожелал анонимност.

 "Питам, как ще си платят здравните осигуровки хората, които са без работа? Каква държава сме?" - задава въпроси читателят ни. Той е възмутен, че вместо да се измисли някакво решение, се начисляват лихви. "За пример ще дам януари 2000 г. Осигурителният доход е 134 лева, осигурителната вноска е 8.04 лева. Лихвата за същия месец за лицата, които не са ги платили, е 5.13 лева. Това значи, че тези лица ще платят лихва за цялото време в размрер на 64 процента" Нечовешко отношение било проблемите на хората да се измерват в цифри.

"Нека управниците обяснят каква ще бъде участта на обикновения човек, имал нещастието да е останал без работа. Нека обяснят какво ще стане с него, ако, недай си, се разболее. Тези, които вземат решенията, нека се замислят. Да не утежняват допълнително положенето, което никак не е хубаво."

 


Сходни връзки

УПРАВНИЦИТЕ ДА ОБЯСНЯТ КАКВА ЩЕ Е УЧАСТТА НА ЗДРАВНО НЕОСИГУРЕНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди